Ελλάδα

Αυτός είναι ο πιλότος του Mirage 2000 που έπεσε στη Σκόπελο

Ο 28χρονος υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας κατάγεται από την Εύβοια.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κώστας Φάλκος είναι ο χειριστής του μαχητικού Mirage 2000 που κατέπεσε μετά από μηχανική βλάβη στα ανοιχτά της Σκοπέλου κατά τη διάρκεια άσκησης.
Σύμφωνα με το eviazoom ο υποσμηναγός είναι εμπειρότατος. Η εκπαίδευση και η ψυχραιμία του φάνηκαν άλλωστε καθώς εκτελώντας μια δύσκολη άσκηση το σενάριο της οποίας προέβλεπε εμπλοκή με δυο “εχθρικά” αεροσκάφη είχε ότι το αεροσκάφος του τον εγκαταλείπει και κατάφερε να βγει ζωντανός.
Μάλιστα το γεγονός ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στην επιφάνξεια της θάλασσας για ώρες δείχνει ότι ο χειριστής του, ο 28χρονος Κώστας Φάκος το εγκατέλειψε αφού το έφερε, παρά τη βλάβη, σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να το εγκαταλείψει με ασφάλεια. Κίνηση που αποδεικνύει την άρτια εκπαίδευση και τον χαρακτήρα του.

Το ελικόπτερο που τον περισυνέλεξε τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Ευτυχώς όλες οι πληροφορίες από το Επιτελείο της Αεροπορίας λένε ότι το 28χρονο παλικάρι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Με πληροφορίες από eviazoom

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αναστολή λειτουργίας του αιολικού πάρκου που προκάλεσε τη φωτιά στη Βοιωτία
Το αιολικό πάρκο είχε πάρει άδεια λειτουργίας του Δεκέμβριο του 2025, πήρε ρεύμα για να λειτουργήσει το Μάιο του 2026 και άρχισε να δίνει αντίστροφα ρεύμα στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ τον Ιούνιο
Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον Νομό Αττικής, αφήνοντας πίσω της μεγάλες καταστροφές σε οικισμούς και δασική έκταση, Κυριακή 2 Αυγούστου 2026
7