Ελλάδα

Αυτός είναι ο πιλότος του Mirage 2000 που έπεσε στη Σκόπελο

Ο 28χρονος υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας κατάγεται από την Εύβοια.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κώστας Φάλκος είναι ο χειριστής του μαχητικού Mirage 2000 που κατέπεσε μετά από μηχανική βλάβη στα ανοιχτά της Σκοπέλου κατά τη διάρκεια άσκησης.
Σύμφωνα με το eviazoom ο υποσμηναγός είναι εμπειρότατος. Η εκπαίδευση και η ψυχραιμία του φάνηκαν άλλωστε καθώς εκτελώντας μια δύσκολη άσκηση το σενάριο της οποίας προέβλεπε εμπλοκή με δυο “εχθρικά” αεροσκάφη είχε ότι το αεροσκάφος του τον εγκαταλείπει και κατάφερε να βγει ζωντανός.
Μάλιστα το γεγονός ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στην επιφάνξεια της θάλασσας για ώρες δείχνει ότι ο χειριστής του, ο 28χρονος Κώστας Φάκος το εγκατέλειψε αφού το έφερε, παρά τη βλάβη, σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να το εγκαταλείψει με ασφάλεια. Κίνηση που αποδεικνύει την άρτια εκπαίδευση και τον χαρακτήρα του.

Το ελικόπτερο που τον περισυνέλεξε τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Ευτυχώς όλες οι πληροφορίες από το Επιτελείο της Αεροπορίας λένε ότι το 28χρονο παλικάρι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Με πληροφορίες από eviazoom

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Η κατάθεση της νοσοκόμας που «καίει» τη γιατρό του Κολωνακίου – «Μας είπε να έχουμε κοινή γραμμή στις καταθέσεις»
Αναφέρει ότι έγινε μέθη στον γνωστό τραγουδιστή και ότι της ζήτησαν να βρει αναισθησιολόγο για αν υπάρχει αντίδοτο - Η γιατρός έκανε και άλλη πλασμαφαίερεση στο διπλανό δωμάτιο
Το ιατρείο στο Κολωνάκι που έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης
Σοκάρει βίντεο με την γιατρό του Μαζωνάκη από την πλασμαφαίρεση σε άλλη ασθενή - «Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;»
Η γυναίκα τράβηξε φωτογραφίες από το χέρι της το οποίο είναι μελανιασμένο και πρησμένο αφού υποβλήθηκε σε πλασμαφαίρεση στην κλινική των γιατρών στο Κολωνάκι
Πλασμαφαίρεση
5