Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυτός είναι ο συνταγματάρχης με τη χειροβομβίδα – Χτυπούσε πάντα το πρώτο δεκαήμερο του μήνα

Αυτός είναι ο συνταγματάρχης με τη χειροβομβίδα – Χτυπούσε πάντα το πρώτο δεκαήμερο του μήνα

Με τον ίδιο τρόπο δρούσε ο 53χρονος συνταγματάρχης που λήστευε τράπεζες στα νότια προάστια υπό την απειλή μιας χειροβομβίδας

Ο 53χρονος που μέχρι αυτήν την στιγμή, παραμένει στρατιωτικός με τον βαθμό του συνταγματάρχη φέρεται να έχει ληστέψει άλλες δυο τράπεζες σε Νέα Σμύρνη και Παλιό Φάληρο.

Δρούσε με τον ίδιο τρόπο. Το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα επέλεγε την τράπεζα που θα χτυπούσε.Έτσι, βρέθηκε το πρωί στην Αργυρούπολη. Με μάσκα στο πρόσωπο και γάντια, γνωρίζοντας πως στην τράπεζα υπάρχουν κάμερες αλλά και για να μην αφήσει δακτυλικά αποτυπώματα, πλησίασε στο ταμείο κρατώντας τη χειροβομβίδα στο χέρι, απειλώντας τον ταμία πως αν δεν του δώσει χρήματα θα την ενεργοποιήσει.

Ο 53χρονος ενέργεια αξιωματικός αποχώρησε από την τράπεζα με τη χειροβομβίδα και τα χρήματα στα χέρια.

«Λήστευα γιατί χρωστούσα»

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί όταν τον συνέλαβαν, τον άκουσαν να τους λέει ότι έκανε τις ληστείες επειδή χρωστούσε χρήματα.

«Έκανα τις ληστείες γιατί είχα οικονομικά προβλήματα. Δεν είχα συνεργό, πάρκαρα το αυτοκίνητό μου μερικά τετράγωνα πιο κάτω και πήγαινα με τη χειροβομβίδα. Έφευγα με τα πόδια από την τράπεζα και στη συνέχεια επιβιβαζόμουν στο αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρωστούσε χρήματα σε τοκογλύφους, καθώς το πάθος του για τον τζόγο τον οδήγησε σε οικονομικά προβλήματα.

Ο 53χρονος συνταγματάρχης, πατέρας ενός παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες είχε αποταχθεί από το καλοκαίρι από τον Ελληνικό Στρατό, όμως δεν είχε δημοσιευθεί ακόμα το σχετικό ΦΕΚ.

Ο λόγος της απόταξής του είχε να κάνει με τη γενικότερη διαγωγή και επιμέλειά του, καθώς ήταν αξιωματικός σε μονάδες διοικητικής μέριμνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις