Ελλάδα

Βάσεις 2015: Βουτιά ως και 1.000 μόρια – Δείτε σε ποιες σχολές πέφτουν οι βάσεις

Πριν καλά, καλά πέσει η αυλαία για τις πανελλήνιες 2015, άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα στοιχεία για τις βάσεις των σχολών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν τα δύσκολα θέματα που “έπεσαν” σε μαθηματικά και φυσική ρίχνουν κατά πολύ τις βάσεις στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο.
Στις σχολές της θεωρητικής κατεύθυνσης, πάντα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα είναι μικρότερη, ενώ πιο χαμηλά θα κινηθούν οι βάσεις ιατρικών και παραϊατρικών σχολών.
Αρκετά μεγάλη θα είναι η πτώση και στις βάσεις των στρατιωτικών σχολών, ενώ η μείωση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές θα κρατήσει τις βάσεις στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.
Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι σχολές του πρώτους πεδίου, με το ειδικό μάθημα να κρίνει την είσοδο σε πολλές σχολές όπου απαιτείται.
Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μια κάποια πτώση των βάσεων, ωστόσο αυτή δεν αναμένεται να είναι μεγάλη, θα λείψουν όμως σίγουρα και οι πολλοί αριστούχοι.
Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο η πτώση των βάσεων θα είναι πιο συγκρατημένη.
Διαβάστε εδώ όσα πρέπι να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2015 και τις Βάσεις 2015.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα