Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Black Friday 2017: Οι μεγαλύτερες προσφορές της χρονιάς

Black Friday

Black Friday 2017. Το αμερικανικό έθιμο που έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται να μετατρέπεται σε θεσμό και στην Ελλάδα.

Η Black Friday 2017 επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με ακόμα πιο εντυπωσιακές προσφορές στις 24 Νοεμβρίου. Τα καταστήματα εδώ και μέρες κινούνται σε ρυθμούς Black Friday με τον κόσμο να προετοιμάζεται να κάψει σόλες στους διαδρόμους για να επωφεληθεί από τις μεγαλύτερες προσφορές της χρονιάς.

Λίγο καιρό μάλιστα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, αποτελεί ιδανική ευκαιρία για αγορές σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Από τη μάχη των καταστημάτων άλλωστε στον ανταγωνισμό, οι καταναλωτές έρχονται να βγουν κερδισμένοι στο κυνήγι των προσφορών της Black Friday 2017.

Ευκαιρία για shopping σε μια special μέρα με μεγάλες προσφορές σε εκατοντάδες προϊόντα. Τα καταστήματα έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν μια μικρή πρώτη γεύση από Black Friday 2017.

Κάνε δικές σου τις Black Friday προσφορές με λίγα κλικ

Οι προσφορές μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις επεκτείνονται, με την INTERSPORT να ξεκινά σταδιακά τις προσφορές που αγγίζουν το -50% σε αντρικά, γυναικεία και παιδικά μπουφάν από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου. Και συνεχίζει με μεγάλες προσφορές Black Friday μέχρι το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου.

Δίνει μάλιστα την ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους από την άνεση του σπιτιού τους, καθώς συμμετέχει και με το e-shop της. Μπορείς να ανακαλύψεις τις προσφορές που ανακοινώνονται σταδιακά στη σελίδα της INTERSPORT και να κάνεις το μεγάλο deal με λίγα κλικ, αποφεύγοντας τις ουρές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα καλά. Όλοι περιμένουν τη Black Friday για τις μεγάλες προσφορές της χρονιάς. Η επιτυχία άλλωστε ήταν εντυπωσιακή το 2016. Έτσι η δική μας «Μαύρη Παρασκευή» έρχεται να καθιερωθεί ως ο απόλυτος εκπτωτικός θεσμός.

Black Friday

Η ιστορία της Black Friday

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960. Σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου στις ΗΠΑ. Πώς προέκυψε η «Μαύρη Παρασκευή»; Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφα. Τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό.

Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους. Εξ ου και η ονομασία Black Friday. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τροχονόμους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Σκοπός ήταν να περιγράψουν τη φριχτή κίνηση που είχε στους δρόμους εκείνη την ημέρα λόγω των προσφορών και της έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις