Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Black Friday: Κόσμος και ουρές παντού! Γεμάτα τα εμπορικά κέντρα! Κόλαση στους δρόμους!

Black Friday: Κόσμος και ουρές παντού! Γεμάτα τα εμπορικά κέντρα! Κόλαση στους δρόμους!

– Ουρές από νωρίς το πρωί στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αττικής
– Πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν ήδη επισκεφτεί το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στα Σπάτα
– «Περιμένουμε 70.000 κόσμο ως το βράδυ» δήλωσε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του «Εκπτωτικού»
– Δεν πέφτει… καρφίτσα στα πάρκινγκ! – Μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους!
– Ουρές σε σχεδόν όλα τα μαγαζιά – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
 

Black Friday… παντού και μαζί της ουρές και πανικός για μια προσφορά. Οι εικόνες που είδαμε από πολύ νωρίς το πρωί (κάποιοι στήθηκαν στην ουρά από τις 07:00 το πρωί ή και νωρίτερα ακόμα) για να περιμένουν να ανοίξουν οι πόρτες των καταστημάτων μπορεί να μη θυμίζουν τον “κακό χαμό” στις ΗΠΑ ή στη Βρετανία και αλλού, αλλά είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα.

Ατελείωτες ουρές στα Mall αλλά και στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα. Εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί στην Θεσσαλονίκη. Όπως αυτή ΕΔΩ. Πολύς κόσμος και στην οδό Ερμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ METRO MALL

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΟΥ

Το αδιαχώρητο στο εκπτωτικό χωριό

Όπως είναι και αυτό που συμβαίνει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (25.11.2016) και στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στα Σπάτα. Ένα χώρο με καταστήματα stock κυρίως, που ναι μεν έχει πάντα κόσμο αλλά αυτό που γίνεται σήμερα, κανείς δεν το έχει ξαναδεί.

Παντού κόσμος, παντού ουρές και το να περπατήσει κάποιος στους διαδρόμους μοιάζει με δυσεπίλυτο γρίφο. Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Εκπτωτικού Χωριού Μελίνα Παΐση δήλωσε ότι ήδη από το πρωί έχουν επισκεφτεί το χώρο 15.000 άνθρωποι (!) προκειμένου να εκμεταλλευθούν τις προσφορές. Και μέχρι το τέλος της ημέρας περιμένουν πως ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 70.000!

Οι εικόνες έξω από τα μαγαζιά είναι χαρακτηριστικές του τι συμβαίνει. Ουρές μέσα και έξω από το κατάστημα της Nike, ουρές και έξω από μαγαζί που πουλάει ρολόγια. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις εικόνες.

Το τι γίνεται στους διαδρόμους του “Εκπτωτικού” φαίνεται και από τα πάρκινγκ. Εκεί όπου δεν πέφτει καρφίτσα και το να παρκάρει κανείς είναι επίσης… γρίφος!

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός πως ο κόσμος είναι πολύς και έχει “βουλιάξει” τα καταστήματα, οι περισσότεροι δεν φεύγουν από τα μαγαζιά με πολλές σακούλες. Μπορεί να δεί κανείς πολλούς με μια σακούλα, άλλους με δυο και λίγους με περισσότερες.

Ανάλογες εικόνες εκτυλίχθηκαν (και προφανώς συνεχίζονται) και στο Mall στο Μαρούσι. Ειδικά έξω από το κατάστημα της αλυσίδας Public (όπως έγινε στα καταστήματα της ίδιας αλυσίδας στον Πειραιά, το Σύνταγμα και αλλού) εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, στάθηκαν από πολύ νωρίς το πρωί στην ουρά και περίμεναν, καρτερικά είναι η αλήθεια, να ανοίξουν οι πόρτες για να εκμεταλλευθούν τις προσφορές σε iPhone, PlayStation και Xbox.

Χαρακτηριστικό της εικόνας που επικράτησε από νωρίς το πρωί στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι το γεγονός πως η ουρά μεγάλωνε συνεχώς! Χαμός επικράτησε όταν οι υπεύθυνοι του καταστήματος κέρασαν μπισκότα όσους περίμεναν αλλά και όταν έβγαλαν κατάλογο με προσφορές!

Όταν δε άνοιξαν οι πόρτες; Έκει κι αν έγινε… χαμός! Επικράτησε το αδιαχώρητο και είναι δύσκολο ακόμη και το να κινηθεί κανείς στο χώρο!

Δεν είναι μάλιστα λίγα τα πιτσιρίκια που έκαναν… κοπάνα από τις πρώτες ώρες στο σχολείο για να σταθούν στην ουρά μέχρι να ανοίξουν τα μαγαζιά. Κάποιος μάλιστα δεν πτοήθηκε ούτε από τις πατερίτσες του!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε