Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δασκάλα – βασανίστρια – Άνοιξαν στόματα στον Άλιμο – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Θρησκευτικά

Μόνο παιδαγωγικές δεν ήταν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε η δασκάλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου. Η δασκάλα, που τελικά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων τέθηκε σε διαθεσιμότητα χρησιμοποιούσε μεθόδους άλλων εποχών.

Όλα έγιναν γνωστά μετά το περιστατικό κατά το οποίο η δασκάλα έβαζε το ένα παιδί να χαστουκίσει το άλλο. Όμως, τελικά το πρόβλημα ήταν χρόνιο και αναρωτιέται κανείς γιατί δεν είχαν ληφθεί μέτρα κατά της παιδαγωγού μόνο κατ’ όνομα νωρίτερα.

Η δασκάλα σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, μείωνε τα παιδιά, τα κορόιδευε και πολλές φορές τα βασάνιζε.

Οι γονείς από τις 22 Σεπτεμβρίου είχαν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας και σε αυτήν μητέρα μαθητή της Γ’ Δημοτικού περιέγραφε περιστατικό που έγινε στις 18 Σεπτεβρίου.

Ανέφερε: Η δασκάλα της Μουσικής, η οποία ήταν εφημερία, έβαλε τιμωρία τον γιο μου μαζί με τρία άλλα παιδιά, να σταθεί στο προαύλιο στον καυτό ήλιο και στην αφόρητη ζέστη. Η απάντηση που πήρε ήταν «δεν μας ενδιαφέρει» και «πρέπει να καθίσεις εκεί μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι». Όταν ήρθε η ώρα να μπουν στην αίθουσα φύλαξης, ο γιος μου της ζήτησε να πάει στη βρύση να πιει νερό γιατί δεν αισθανόταν καλά. Η δασκάλα του απάντησε: «Όχι, δεν θα πας, θα περιμένεις μέχρι να πας στο σπίτι σου να πιεις όσο θέλεις εκεί».

Το παιδί, έμεινε έως τις 3 το μεσημέρι χωρίς νερό, λες και ήταν αιχμάλωτος, με αποτέλεσμα να γυρίσει στο σπίτι αφυδατωμένο, υποφέροντας από ζαλάδες.

Οι γονείς είχαν ενημερώσει και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας για την συμπεριφορά της δασκάλας. Ανέφεραν ότι μείωνε τα παιδιά με εκφράσεις όπως: «εσύ δεν θα μάθεις ποτέ τίποτα». Τα απειλούσε χτυπώντας δυνατά στην έδρα ένα κυλινδρικό ξύλινο αντικείμενο (μάλλον μουσικό δείκτη) που είχε μέσα στην τσάντα της. Έσκιζε ζωγραφιές παιδιών προκλητικά μπροστά στους συμμαθητές τους επειδή «δεν πέτυχε το φόντο, όπως το είχε το βιβλίο».

Κορυφαίο επίσης ήταν ότι η δασκάλα μουσικής στην ενημέρωση γονέων ζητούσε από τους γονείς να της δείξουν φωτογραφία των παιδιών τους από τα κινητά τους, για να καταλάβει για ποιο παιδί θα συζητούσαν…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις