Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

ΔΕΔΔΗΕ – Ιανός: Αποκαθίστανται οι διακοπές ρεύματος σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Καρδίτσα

ΔΕΔΔΗΕ – Ιανός: Αποκαθίστανται οι διακοπές ρεύματος σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Καρδίτσα

Για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που προκάλεσε ο Ιανός ενημερώνει η ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗΕ η εικόνα των εργασιών για τις ζημίες που άφησε πίσω του ο Ιανός διαμορφώνεται ως εξής:

– Στην Κεφαλονιά συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες στο βόρειο τμήμα του νησιού, που αυτή την ώρα παρουσιάζει τα κυριότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να επανηλεκτροδοτηθεί η Σκάλα.

– Στην Ιθάκη έχει επανηλεκτροδοτηθεί πλήρως το Βαθύ, και οι προσπάθειες των συνεργείων επικεντρώνονται στο βόρειο τμήμα, όπου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στα σημεία του δικτύου που έχουν προκληθεί ζημιές από την κακοκαιρία.

Click4more: Ιανός: Η αυτοψία του Χαρδαλιά που έφτασε με ελικόπτερο στη Ζάκυνθο – Οδοιπορικό στην πληγωμένη Κεφαλονιά (video)

– Στη Ζάκυνθο έχουν επανηλεκτροδοτηθεί οι περιοχές Αλυκές, Αλυκανάς και Βόλιμα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στο δίκτυο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

– Στο Νομό Καρδίτσας, έχουν ηλεκτροδοτηθεί 61 υποσταθμοί στον αστικό ιστό της πόλης και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ηλεκτροδοτηθούν άλλοι 10, ενώ ολοκληρώνεται η σύνδεση δύο Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών(Η/Ζ) για την κάλυψη των φορτίων κεντρικών σημείων. Παράλληλα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες επανηλεκτροδότησης στα χωριά της Αργιθέας και στο Μουζάκι.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Α.Μάνος και ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Η. Μενεγάτος, συναντήθηκαν πριν από λίγη ώρα με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καρδίτσας, για τον συντονισμό και την επιτάχυνση της άντλησης υδάτων, στα σημεία που απαιτούν εργασίες από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την ταχύτερη επανηλεκτροδότηση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις