Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Φωτογραφία Αρχείου / Intime News

Τεράστια είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και στην Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, ο αριθμός των μετρητών κατανάλωσης ρεύματος που ήταν εκτός λειτουργίας μέχρι χθες τα μεσάνυχτα φθάνει τις 70.000.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών συνεχίζονται και οι βλάβες σήμερα ήταν σημαντικά περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Τα μεσάνυχτα 15 προς 16 Φεβρουαρίου, ήταν εκτός λειτουργίας 30.000 μετρητές και εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας που επλήγησαν την Τρίτη (16/2) από την σφοδρή κακοκαιρία. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αναφέρεται σε μετρητές, που σημαίνει ότι αν σε μια πολυκατοικία υπάρχουν δέκα διαμερίσματα καταγράφονται δέκα μετρητές εκτός λειτουργίας σε ένα κτίριο.

Click4more: Η Δροσιά βγήκε από την πρίζα – Βγάζουν τρόφιμα στο χιόνι για να μην χαλάσουν ή φεύγουν από τα σπίτια τους

Σύμφωνα με την προηγούμενη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης σε σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. Σε τμήματα των περιοχών αυτών παραμένουν σποραδικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς η κακοκαιρία έχει πλήξει και το δίκτυο χαμηλής τάσης ενώ η πρόσβαση σε αρκετά σημεία εξακολουθεί να είναι δυσχερής.

Το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική έχει ενισχυθεί με τεχνικούς από γειτονικές περιοχές για την επιτάχυνση των εργασιών ενώ γίνεται συντονισμός με τους Δήμους και το Στρατό για την διάνοιξη των οδών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις