Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δέκα γωνιές ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη

Δέκα γωνιές ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη

Την είσοδό του στην εποχή της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας πραγματοποιεί ο Δήμος Ηλιούπολης.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, ξεκίνησε η τοποθέτηση των πρώτων δέκα γωνιών ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων στην πόλη. Πρόκειται για ένα πλήρες σύστημα αυξημένης χωρητικότητας, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ημιυπόγειους κάδους των 5 κυβικών κι έναν υπόγειο 3 κυβικών, όπου οι δημότες θα μπορούν να απορρίπτουν ξεχωριστά γυαλί, πλαστικό, χαρτί και μέταλλο.

Χωροθετήθηκαν μετά από τεχνική εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης, με έγκριση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η υλοποίηση αποτελεί την εφαρμογή της στρατηγικής του εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης, για διαλογή στην πηγή με διακριτά ρεύματα, που οδηγεί στην αύξηση του ποσοστού επανάχρησης υλικών και στη μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν σε υγειονομική ταφή στον ΧΥΤΑ. Οι υπάρχοντες κάδοι θα αποσυρθούν και θα τοποθετηθούν όπου υπάρχουν ανάγκες σε άλλες θέσεις της πόλης, σύμφωνα με το πρόγραμμα προτεραιοτήτων της Υπηρεσίας.

Ο Δήμος προγραμματίζει για τη συνέχεια την εγκατάσταση ακόμη 15 γωνιών ανακύκλωσης περισσοτέρων ρευμάτων και παράλληλα την εγκατάσταση 10 υπέργειων συστοιχιών των τεσσάρων ρευμάτων. Μετά την πρόσφατη έγκριση της πρότασης του Δήμου και την ένταξή της στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η δημοτική Αρχή θα εγκαταστήσει επιπλέον 38 γωνίες ανακύκλωσης, δηλαδή συνολικά 73 σε όλη την Ηλιούπολη.

«Είναι ευδιάκριτη η αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού και ταχύτατη η υλοποίησή του, αποδεικνύοντας στην πράξη τη ραγδαία είσοδο του Δήμου μας σε μια νέα εποχή ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας, αλλάζοντας με σταθερά βήματα τη διαχείριση απορριμμάτων, εφαρμόζοντας σύγχρονες οικολογικές μεθόδους και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης», τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αποστόλης Στασινόπουλος και συνεχίζει: «Εκτιμούμε ότι με την αύξηση των ποσοστών της ανακύκλωσης και με την εφαρμογή αυτού του μοντέλου διαλογής των υλικών στην πηγή, ο Δήμος μας θα εξοικονομήσει ετήσια τουλάχιστον 200.000 ευρώ, από την αντίστοιχη μείωση δαπάνης για το Τέλος Ταφής Απορριμμάτων, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες υπέρογκες αυξήσεις από τον ΕΔΣΝΑ. Με την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους στην ορθή απόθεση των ανακυκλούμενων υλικών, θα επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερες εξοικονομήσεις, για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών και πρόσθετη μείωση των δημοτικών τελών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις