Κυριακή, 3 Μαρ.
12oC Αθήνα

Δεξαμενόπλοιο: Τι αναφέρει η εταιρεία που έχει αναλάβει την απάντληση του πετρελαίου

Δεξαμενόπλοιο: Τι αναφέρει η εταιρεία που έχει αναλάβει την απάντληση του πετρελαίου

Για ομαλή πορεία της απάντλησης του πετρελαίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο, κάνει λόγο η εταιρεία που έχει αναλάβει την διαδικασία. Όπως αναφέρει έχουν ήδη απαντλήσει περίπου 1500 τόνους καυσίμων.

Παράλληλα τονίζεται ότι συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλες διαρροές που θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και θα εντείνουν την οικολογική καταστροφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Όμιλος Σπανόπουλου, που έχει αναλάβει την ασφάλεια και την προστασία του ναυαγίου του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» (Ν.Π. 11769), καθώς και την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των συνεπειών απ’ αυτό, ενημερώνει για τα εξής:

Το ναυάγιο παραμένει, από το πρωί της 12/9 στεγανοποιημένο και οι όποιες αναμενόμενες μικροδιαρροές αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
Η απάντληση του φορτίου του πλοίου συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην εκκένωση των μεγαλύτερων σε χωρητικότητα δεξαμενών. Αθροιστικά, μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί περίπου 1500 κυβικά μέτρα φορτίου ναυτιλιακών καυσίμων.
Η συνολική κατάσταση καταγράφεται ως σημαντικά βελτιωμένη.

Ο εκπρόσωπος του Ομίλου Σπανόπουλου, Γιάννης Φατσέας, σχολίασε τα εξής:

«Συνεχίζουμε να καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, αξιοποιώντας όλα τα απαραίτητα μέσα. Όλες οι Ελληνικές διαθέσιμες εξειδικευμένες εταιρείες απορρύπανσης έχουν επιστρατευθεί στο έργο, στο πλαίσιο του οποίου, ως υπεύθυνη της απορρύπανσης των ακτών, έχει οριστεί από εμάς η εταιρεία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος». Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι το ναυάγιο παραμένει στεγανοποιημένο και συνεχίζουμε την απάντληση του φορτίου ναυτιλιακών καυσίμων με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς. Η πρόοδος είναι συνεχής, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σε 24ωρη βάση και ευελπιστούμε ότι η συνολική εικόνα θα βελτιώνεται καθημερινά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις