Τρίτη, 7 Μαΐ
23oC Αθήνα

Δεκτό το αίτημα για έκδοση στην Κύπρο των δύο συνεργατών του Βγενόπουλου

Δεκτό το αίτημα για έκδοση στην Κύπρο των δύο συνεργατών του Βγενόπουλου

Με τη “βούλα” του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έγινε δεκτό το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοση στην Κύπρο των δύο συνεργατών του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου! Πρόκειται για τον Ευθύμιο Μπουλούτα και τον Μάρκο Φόρου.

Οι δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο και μάλιστα πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο επικεφαλής της MIG παραστάθηκε ως δικηγόρος υπέρ των συνεργατών του στο συμβούλιο εφετών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο με δύο βουλεύματα την έκδοση στην Κύπρο των δύο συνεργατών του επιχειρηματία μόνο για δύο αδικήματα και συγκεκριμένα για «χειραγώγηση αγοράς» και «ανακριβείς ανακοινώσεις προς το κοινό». Σημειώνεται πως ο Ευθύμιος Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο Μάρκος Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.

Η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου οδηγεί σε άμεση σύλληψη και παραπομπή στην Κυπριακή Δικαιοσύνη των δυο εκζητούμενων για τους οποίους ειχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Οι δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο και μάλιςτα πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος παραστάθηκε ως δικηγόρος υπέρ των συνεργατών του στο συμβούλιο εφετών.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου του αιτήματος έκδοσης των Κυπριακών αρχών οι δικηγόροι των δύο συνεργατών του επιχειρηματία είχαν υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, πως αν οι δύο κατηγορούμενοι εκδοθούν στην Κύπρο δεν θα έχουν δίκαιη δίκη, αφού το κλίμα είναι αρνητικό και τους έχουν ήδη καταδικάσει, τα ΜΜΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε