Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν… διαψεύδει η Τουρκία την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Παναγιωτόπουλο

Παναγιωτόπουλος

Δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε διαψεύδει η Τουρκία το χθεσινό περιστατικό με ζεύγος τουρκικών μαχητικών που παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση, χωρίς ωστόσο να παίρνουν θέση -κάτι σπάνιο- και επικαλούνται τα ελληνικά μέσα και όσα υποστηρίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάνουν λόγο για “στιγμές έντασης”, τονίζοντας ότι τα τουρκικά μαχητικά “φέρονται” να ενήργησαν…

 Στιγμές έντασης πάνω από τα νησιά του Αιγαίου
Στιγμές έντασης στο Αιγαίο! Τουρκικά μαχητικά φέρονται να ανέλαβαν δράση
Ελλάδα: Δύο Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελικόπτερο που μετέφερε υπουργό
 

Η νέα τουρκική πρόκληση

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες (03.05.2020) το πρωί πάνω από το Αιγαίο, όταν δύο τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Συγκεκριμένα τα τουρκικά μαχητικά στις 11:38 πραγματοποίησαν υπερπτήση στα 3500 πόδια πάνω από τις Οινούσσες παρενοχλώντας το ελικόπτερο, που μετέφερε την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, λίγο μετά την απογείωση του από το νησί. Στην συνέχεια, στις 11:58, το ίδιο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 1700 πόδια.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις