Ελλάδα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν είναι ύποπτο για κρούσμα Έμπολα το περιστατικό στο πλοίο από την Γουινέα

Με ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίζεται καθυσηχαστικό για το μέλος πληρώματος σε εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το οποίο παρουσίασε πυρετό και αρχικά αντιμετωπίσθηκε ως ύποπτο κρούσμα, Εμπολα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση παραθέτοντας το χρονικό, το πλοίο απέπλευσε στις 3-11-14 από το Κόνακρι της Γουϊνέας, και δηλώθηκε στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ τα ξημερώματα της 17ης-11-14 εμπύρετο περιστατικό με έναρξη πυρετού τη 13η-11-14.

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν αναφέρεται επαφή του πληρώματος με άτομα της περιοχής που πιθανόν να είχαν νοσήσει, εφόσον ουδείς αποβιβάστηκε από το πλοίο. Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο τόσο από τον ιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις Λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας.

Σύμφωνα με το δελτίο διερεύνησης κρούσματος και τη ναυτιλιακή δήλωση υγείας που συμπληρώθηκαν από το πλοίο, το περιστατικό αυτό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola. Ωστόσο, ιατροί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρώην ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών, επιχειρηματίας και αρραβωνιασμένος δηλώνει ο 42χρονος μαστροπός
Ο ίδιος θα υποστηρίξει ότι οι γυναίκες που τον κατηγορούν μεταξύ άλλων για μαστροπεία έπαιζαν σε ταινίες πορνό με τη θέλησή τους και μάλιστα υπάρχουν και συμβόλαια υπογεγραμμένα από τις ίδιες
Ο 42χρονος «κοντός» μαστροπός
Κίνηση στους δρόμους: Ατελείωτο χάος σε Κηφισό και Μεσογείων λόγω τροχαίων – 30λεπτες καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
Τα τροχαία στον Κηφισό σημειώθηκαν στο ρεύμα προς Πειραιά - Το πρώτο έγινε μεταξύ 3 αυτοκινήτων ενώ το δεύτερο μεταξύ 2 φορτηγών - Σύγκρουση οχημάτων και στη Μεσογείων
Αυτοκίνητα 1
Βασίλης Καλογήρου: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του – «Σου έκοψαν το δάχτυλο εν ζωή, χέρια σου στερήσαν το οξυγόνο»
«Έφυγες προς τον αγαπημένο σου Χριστό, πετώντας με φτερά αγγέλου. Αλλά ακόμη και ο ήχος του φτερουγίσματος τους, κάποιους, λίγους ευτυχώς, και αυτός τους ενοχλεί», έγραψε η μητέρα του, Σοφία Καλογήρου
Βασίλης Καλογήρου 4