Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

«Δεν μπορούσα να τους πληρώσω» – Τι λέει ο επιχειρηματίας που έγινε ιερέας για να γλιτώσει από τα χρέη του

«Δεν μπορούσα να τους πληρώσω» – Τι λέει ο επιχειρηματίας που  έγινε ιερέας για να γλιτώσει από τα χρέη του

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Πάτρα η υπόθεση ενός επιχειρηματία, ο οποίος έκλεισε την επιχείρησή του λόγω της κρίσης των προηγούμενων ετών και έγινε ιερέας στην Αθήνα.

Πρόκειται για έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία που διατηρούσε κατάστημα με παπούτσια από το 1993 ως το 2011 στο κέντρο της Πάτρας.

Δεν κατάφερε, όμως, να διασώσει την επιχείρησή του μέσα στη κρίση αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της ιεροσύνης και πλέον λειτουργεί σε εκκλησία στα βόρεια προάστια.

Είχε πει στους προμηθευτές του ότι δεν έχει χρήματα και να πάρουν το εμπόρευμα που τους είχαν δώσει. Αυτοί όμως δεν δέχτηκαν και ζητούν όσα χρήματα τους χρωστάει.

Όπως αναφέρουν εξαφανίστηκε σε μια νύχτα, έκλεισε κινητά και χάθηκε. Πλέον είναι εφημέριος σε εκκλησία των Βριλησσίων και πολύτεχνος πατέρας.

Από την Πάτρα που… βάρεσε «κανόνι», βρέθηκε στην Αθήνα, έγινε παπάς και κρύφτηκε από το παρελθόν του. Ο άνθρωπος που τον εντόπισε, περιγράφει αποκλειστικά στο Live News πώς τα κατάφερε:

«Τον ψάχναμε, δεν μπορούσαμε να τον βρούμε και μετά τυχαία εγώ μετά από χρόνια, τον ανακάλυψα μέσω Facebook. Με έτρωγε, τόσα χρόνια με έτρωγε και δεν μπορούσα να το αφήσω και έτσι. Η πλάκα είναι ότι με απειλούσε κιόλας πέρυσι που τον βρήκα ότι θα μου κάνει και μήνυση ότι τον απειλώ».

– Έπαιρνε εμπόριο από εμένα, το οποίο κάποια στιγμή δεν μπορούσε να το πληρώσει. Τα έδινε λίγα λίγα, έκανε αντικατάσταση επιταγών, συνεχίζαμε να του δίνουμε εμπόρευμα μπας και σώσουμε τα προηγούμενα. Και εξαφανίστηκε, σε ένα βράδυ μέσα το έκλεισε το μαγαζί.

– Πόσα χρήματα σας πήρε εσάς;

– Πάνω από 50.000.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Ο ιερέας εξηγεί τι ακριβώς τι έχει συμβεί μιλώντας στην εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου και παραδέχεται ότι οφείλει χρήματα στους προμηθευτές του:

«Σταμάτησα την εμπορική μου δραστηριότητα σχεδόν από το 2010. Η επιχείρηση ήταν οικογενειακή από το 1993. 18 ολόκληρα χρόνια. Τα προβλήματα ξεκίνησαν με την κρίση. Δεν είχα την οικονομική άνεση να τους πληρώσω. Τι να έκανα; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αστική διαφορά με έναν προμηθευτή για την οποία έχουν επιληφθεί τα δικαστήρια και έχει βγει από απόφαση. Στον συγκεκριμένο κατέβαλα ένα ποσό που συμφωνήσαμε 200 ευρώ το μήνα. Είναι και άλλοι προμηθευτές. Υπάρχουν νόμοι και δικαστήρια. Δεν ισχύουν τα υπέρογκα ποσά που αναφέρουν. Είναι ψέματα. Υπάρχουν χαρτιά και αποδεικνύονται. Εμένα δεν μου έδωσαν χρήματα μου έδωσαν εμπορεύματα. Όταν ήταν να κλείσει η επιχείρηση τους κάλεσα να πάρουν τα εμπορεύματά τους πίσω ώστε να μην υπάρχει κάποια οικονομική εκκρεμότητα, αλλά δεν το δέχτηκαν. Προσπάθησα να μειώσω τη ζημιά».

Όπως αναφέρει ο ιερέας δεν κρύφτηκε και υποστηρίζει ότι ήθελε να γίνει ιερέας από μικρό παιδί. «Ποτέ δεν κρύφτηκα. Το προφίλ μου ήταν πάντα στα social media. Έχω δικηγόρο στην Πάτρα. Ήθελα να γίνω ιερέας από μικρό παιδί. Αυτό δεν έχει σχέση με την ιεροσύνη. Είμαι 12 χρόνια ιερέας. Δεν έγινα χθες. Τώρα αν κάποιος θέλει να μεμφθεί την ιεροσύνη μπορεί να το κάνει. Να μέμφονταν την ιεροσύνη αν εγώ είχα λεφτά και έκανα μια πολυτελή ζωή».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις