Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δεν πάει επαρχία το Άγιο Φως φέτος – Τι ακριβώς θα συμβεί

Δεν πάει επαρχία το Άγιο Φως φέτος – Τι ακριβώς θα συμβεί

Στην Αθήνα θα παραμείνει το Άγιο Φως και εξαιτίας του κορονοϊού δεν θα ταξιδέψει σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Βλάση.

«Είναι όλα διαφορετικά. Δεν μας επιτρέπεται να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών. Θα καταφέρουμε να το φέρουμε πάντως, γιατί έγιναν όλες οι συνεννοήσεις με την κυβέρνηση του Ισραήλ και θα τηρήσουμε όλες τις συνθήκες» είπε ο κ. Βλάσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Το Μεγάλο Σάββατο αεροσκάφος της AEGEAN θα αναχωρήσει από την Αθήνα και θα κατευθυνθεί στο Τελ Αβίβ. Εκεί χωρίς να βγει κανένας από το αεροσκάφος αλλά μ’ ένα αυτοκίνητο του προξενικού γραφείου το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο στο Τελ Αβίβ. Και από το αεροσκάφος στο Ελ.Βενιζέλος. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια διαδικασία πρωτοφανής. Το Άγιο Φως θα έρθει στην Αθήνα και δεν θα πάει πουθενά. Ούτε στη Θεσσαλονίκη. Φοβηθήκαμε πολύ το συνωστισμό και του κόσμου και των αξιωματούχων. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πληγεί η δημόσια υγεία. Δεν θα διανεμηθεί. Θα πάει στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Σημασία έχει να είμαστε καλά. Εφέτος δεν θα μεταγγιστεί το Άγιο Φως στις λαμπάδες, αλλά μόνο στις καρδιές μας. Εφόσον υπάρχει πίστη, υπάρχει και Άγιο Φως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Το ίδιο επανέλαβε και ο Κώστας Βλάσης και σε επίσημη δήλωσή του.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών και με την προσφορά της Aegean, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου και θα φυλαχτεί. Υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, καθώς ισχύουν τα σχετικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις