Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εξελίξεις για τους πυροσβέστες – Έχουν κατασκηνώσει στο “σπασμένο” υπουργείο [pics, vids]

Εξελίξεις για τους πυροσβέστες – Έχουν κατασκηνώσει στο “σπασμένο” υπουργείο [pics, vids]

Αποφασισμένοι φαίνεται πως είναι οι πυροσβέστες, οι οποίοι αφού έσπασαν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης… κατασκήνωσαν. Οι χιλιάδες πυροσβέστες 5ετίας λένε ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με την μονιμοποίησή τους. Ωστόσο, το υπουργείο με ανακοίνωση υπόσχεται ότι άμεσα θα κατατεθεί διάταξη για την μονιμοποίηση τους.

Όπως βλέπετε, κάποιοι παραμένουν όρθιοι κρατώντας πανό ενώ άλλοι κάθονται όπου βρουν για να περάσουν το βράδυ τους.

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ στην οποία αναφέρει: “Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη “.

Νωρίτερα, σήμερα (08.02.2017) οι πυροσβέστες έσπασαν την τζαμαρία του υπουργείου. Η ένταση προκλήθηκε όταν οι πυροσβέστες είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ κατευθύνεται στην είσοδο του υπουργείου.

Τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και όταν οι αστυνομικοί δεν το έκαναν εξοργίστηκαν και εισέβαλαν σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατεβάσει για να τους εμποδίσουν.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες 5ετίας βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχαν συνάντηση ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου τους είπαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την υπόθεσή τους. Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ, ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε