Ελλάδα

Δεν το.. βάζει κάτω η Τουρκία – Με αντι-NAVTEX ζητά την αποστρατικοποίηση της Χίου!

Μπορεί η NAVTEX για το… σουλάτσο του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο να μην ανανεώθηκε αλλά η Τουρκία τις προκλήσεις, δεν τις σταματά.

Λίγες ώρες αφού η επιστροφή του Oruc Reis χαιρετίστηκε από την Ελλάδα και την Ε.Ε., η Τουρκία «σηκώνει» ακόμη περισσότερο το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, θέμα που έχει θέσει ακόμα πιο έντονα τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ. Και το κάνει με αντι-NAVTEX.

Click4more Τσαβούσογλου: Για συντήρηση το Oruc Reis – «Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μικρής χώρας»

Η αντι-NAVTEX αυτή από την Τουρκία εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (14.09.2020) από το σταθμό της Σμύρνης, με την Άγκυρα να ζητά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, την αποστρατικοποίηση της Χίου.

Η Τουρκία υποστηρίζει με την αντι-NAVTEX της πως παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης (!). Κι αυτή άλλωστε την αμφισβητεί συχνά πυκνά η Τουρκία, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντι-NAVTEX της Τουρκίας αναφέρει:

TURNHOS N/W : 1149/20

AEGEAN SEA

  1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA08-206/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CHIOS ISLAND SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
  2. CANCEL THIS MESSAGE 160001Z SEP 20.

turkey antinavtex

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, μέσω του Χουλουσί Ακάρ, έχει θέσει έντονα τις τελευταίες μέρες θέμα αποστρατικοποίησης του Καστελόριζου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελίες πως ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε νησιά δεν δέχονται παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ: Σύγκρουση ΠΟΕΔΗΝ και γιατρών
Στην Κω και στην Τήνο παρατηρήθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα - Η Ομοσπονδία των Εργαστηριακών Ιατρών κατήγγειλε πως οι μηχανισμοί επιστροφών και εκπτώσεων έχουν μετατρέψει τη λειτουργία των εργαστηρίων σε ζημιογόνα δραστηριότητα
Μικροβιολόγος 2
Η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου θα δηλώσει παράσταση κατηγορίας για τις δολοφονίες των παιδιών
«Τα τεράστια λάθη και οι παραλείψεις βαραίνουν τους ιατροδικαστές και την εσφαλμένη προανάκριση», ξεκαθάρισε η δικηγόρος της μητέρας της Ειρήνης Μουρτζούκου, Σοφία Πολυζωγόπουλου
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
Έφτασαν στο Λαύριο οι 520 μετανάστες που διασώθηκαν στα ανοιχτά της Κρήτης: Οδηγούνται στη δομή της Μαλακάσας
Οι μετανάστες πριν φύγουν για Μαλακάσα θα υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο και στη συνέχεια οι ελληνικές αρχές θα καταγράψουν τα στοιχεία των ταυτοτήτων τους
Μετανάστες
7