Κυριακή, 2 Ιουν.
30oC Αθήνα

Δεν βρέθηκε εγκλωβισμένος στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ – Εικόνες καταστροφής στην Αττική

Δεν βρέθηκε εγκλωβισμένος στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ – Εικόνες καταστροφής στην Αττική

‘Εγινε η άντληση υδάτων από το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ στο Ιλιον που πλημμύρισε μέχρι το ταβάνι. Σε εκατοντάδες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής. Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο στον Πειραιά από τα ορμητικά νερά που δεν είχαν διέξοδο

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Αττικής και η Αστυνομία για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή κυρίως στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά.

Η προσβεστική έχει χρειαστεί να επέμβει σε 850 περιπτώσεις ενώ έγιναν 630 επιχειρήσεις για την άντληση υδάτων.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίστηκε στο τριώροφο υπόγειο πάρκιγγκ του σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλο στην οδό Θηβών στο Ίλιον το οποίο πλημμύρισε μέχρι το ταβάνι. Κατά την ώρα της πλημμύρας υπήρχαν 12 αυτοκίνητα μέσα. Μετά την επιχείρηση της πυροσβεστικής για την αντληση των υδάτων, διαπιστώθηκε πως κανείς δεν είχε εγκλωβιστεί. 

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης εκφράζοντας τη διαθεσιμότητα της Εκκλησίας να βοηθήσει τους πληγέντες, αν αυτό χρειαστεί.

Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών μεταξύ Πειραιά -Ρέντη ενώ η αμαξοστοιχία IC 58 με αναχώρηση 16.18 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έχει καθυστέρηση στο Μενίδι 1 ώρα και 40 λεπτά λόγω των πλημμυρών στις Αχαρνές. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στη γραμμή Διακοφτό- Καλαβρυτα.

Τα προβλήματα πάντως επικεντρώνονται σε Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές και σε συνοικίες στο Μενίδι με τις περισσότερες κλήσεις να αφορούν σε αντλήσεις υδάτων.
 

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η νεροποντή στα δυτικά προάστια. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πολλά είναι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και στη συνέχεια στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο.

Άλλα οχήματα εγκλωβίστηκαν σε σημεία όπου είχαν συσσωρευτεί νερά, και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οδηγοί.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε