Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Δεν υπάρχει θέμα βιασμού της 13χρονης που γέννησε στο Αλεξάνδρα

Δεν υπάρχει θέμα βιασμού της 13χρονης που γέννησε στο Αλεξάνδρα

Από την Ξάνθη είναι η 13χρονη κοπέλα που έφερε στην ζωή ένα υγιέστατο μωράκι. Η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση αφού δεν είναι σύνηθες ένα παιδί σε τόσο μικρή ηλικία να τεκνοποιεί. Το κορίτσι πήγε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με ωδίνες τοκετού και το αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Μαζί με την 13χρονη ελληνίδα ήταν η μητέρα της και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν επισκεφθεί το Λαύριο από την Ξάνθη προκειμένου να μείνουν σε συγγενείς τους. Το κορίτσι ήταν 37 εβδομάδων και τα ξημερώματα της Τετάρτης γέννησε στο μαιευτήριο.  Όσον αφορά το πατέρα του μωρού και σύντροφο της 13χρονης σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να είναι αν όχι στην ίδια ηλικία, σχετικά κοντά. Είναι σχεδόν σαν παντρεμένοι, αναφέρουν πληροφορίες.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Λαυρίου μίλησε στο newsit.gr για το πως αντιμετωπίσθηκε αρχικά το περιστατικό.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

«Με βάση τις στατιστικές ο μέσος όρος ηλικίας της εγκυμοσύνης γυναικών φαίνεται ότι αυξάνει λόγω της χειραφέτησης των γυναικών.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Μία τέτοια εξαίρεση είχαμε την 27/03/2018 στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Μια δεκατριάχρονη, μη αλλοδαπή, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με προχωρημένες ωδίνες τοκετού.

Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την μαία και τους εφημερεύοντες ιατρούς και διακομίσθηκε σε Μαιευτήριο, συνοδεία ιατρού.

Μητέρα και παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες χαίρουν άκρας υγείας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις