Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΔΕΘ 2022 – Κλειστοί δρόμοι από συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, 3.500 αστυνομικοί επί ποδός

ΔΕΘ 2022 – Κλειστοί δρόμοι από συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, 3.500 αστυνομικοί επί ποδός

Στον «παλμό» των συγκεντρώσεων το κέντρο της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την ομιλία Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ 2022. Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛΑΣ, με πάνω από 3.500 αστυνομικούς και πτήσεις από ελικόπτερο.

Μέχρι τις 10 το βράδυ, οι κεντρικοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη ήταν κλειστοί από τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας εργατικών συνδικάτων, άλλων οργανώσεων και φορέων, στο περιθώριο της ΔΕΘ 2022. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες ολοκληρώθηκαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Οι τελευταίοι διαδηλωτές αποχώρησαν από την Καμάρα, την ώρα που ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωνε την καθιερωμένη ομιλία του στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Την ίδια ώρα (22:00), αποχώρησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σταδιακά αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα, εργαζόμενοι, διάφοροι φορείς, φοιτητές και συνδικάτα, πραγματοποίησαν μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Δείτε φωτογραφίες με τον φακό του newsit.gr:

Δείτε και βίντεο του GRTimes.gr από τα συλλαλητήρια:

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από το Άγαλμα Βενιζέλου και μέσω της Λεωφόρου Νίκης κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Πύργο.

Κλούβες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν επί της Εγνατίας στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Στην πλατεία της ΧΑΝΘ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Μεγάλη και η κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και αντιεξουσιαστών στην Καμάρα. Στο ίδιο σημείο μέλη από διάφορες συλλογικότητες, αλλά και πολιτικές παρατάξεις του χώρου της Αριστεράς, και φεμινιστικές οργανώσεις.

Επίσης, αρκετά είναι τα σωματεία από όλη τη Βόρεια Ελλάδα που συμμετέχουν κι εκείνα στις κινητοποιήσεις, στο περιθώριο της 86ης ΔΕΘ.

Να σημειωθεί, πως στη συγκέντρωση συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΕΘ 2022 – «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη

Επί ποδός περίπου 3.500 αστυνομικοί συνθέτουν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων τάξης στη διάρκεια της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Δράσης έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και drones εποπτεύουν τις κινητοποιήσεις.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, βρίσκονται αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα. Σε ετοιμότητα είναι για παν ενδεχόμενο και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις