Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΔΕΘ 2022: Στα stand του ΑΠΘ η Νίκη Κεραμέως

ΔΕΘ 2022: Στα stand του ΑΠΘ η Νίκη Κεραμέως
GRtimes

Τα stand του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 14 της ΔΕΘ 2022, επισκέφθηκε σήμερα (11.09.2022) η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως είδε από κοντά στην ΔΕΘ 2022 τον πύραυλο υψηλής ισχύος ύψους περίπου τριών μέτρων (project Andromeda), το πρώτο ελληνικό κοινωνικό ρομπότ την εντυπωσιακή αγωνιστική μοτοσυκλέτα τύπου Moto – 3, το πρώτο αυτόνομο αγωνιστικό μονοθέσιο στην Ελλάδα, αλλά και πολλά άλλα projects του ΑΠΘ, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε και στους εκθεσιακούς χώρους των άλλων πανεπιστημίων.

Η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τα καινοτόμα τεχνολογικά σχέδια που παράγουν τα πανεπιστήμια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εδώ χτυπάνε οι ρυθμοί του μέλλοντος της χώρας», καλώντας τους πολίτες να επισκεφτούν το συγκεκριμένο περίπτερο.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας για την παρουσία του ιδρύματος στη φετινή ΔΕΘ, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του, καθώς όπως είπε το ΑΠΘ συμμετέχει με 16 διαφορετικά stand, χωρίς να αυτό να σημαίνει ότι αυτά είναι τα μόνα που μπορούσαν, προσθέτοντας πως το πανεπιστήμιο του χρόνου θα προσπαθήσει να συμμετάσχει με διπλάσιο αριθμό stand.

Για το συνολικό ερευνητικό έργο που παράγει το ΑΠΘ, ο Νίκος Παπαϊωάννου, είπε πως ο κύκλος εργασιών από τα ερευνητικά προγράμματα, κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, που εμπεριείχε και περίοδο covid, ανέρχεται στα 65 εκ. ευρώ. «Σε συνδυασμό με την ίδρυση μέχρι τώρα 15 νέων εταιρειών τεχνοβλαστών, κάτι το οποίο δείχνει περίτρανα το αποτύπωμα του πανεπιστημίου, όχι μόνο στην οικονομική ζωή της πόλης, αλλά γενικότερα στο οικονομικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας», κατέληξε.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις