Ελλάδα

ΔΕΘ: Σκέψεις για φθηνότερα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θα είναι η επιδότηση στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ένα από τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ; Είναι ένα απ’ αυτά που έχουν «πέσει» στο τραπέζι.

Το πακέτο των μέτρων που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό θα «κλειδώσει» μέσα στην εβδομάδα, με την πρώτη -σημαντική- σύσκεψη να γίνεται αύριο, Τρίτη (06.09.2022). Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η επιδότηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, ένα μοντέλο που εφαρμόστηκε στη Γερμανία.

Η σκέψη για την επιδότηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ δεν έχει να κάνει μόνο με την ακρίβεια αλλά και με την προσπάθεια της κυβέρνησης να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων από τους πολίτες καθώς και οι εκπομπές ρύπων.

Έτσι, εξετάζεται να δοθούν κίνητρα για τη χρήση των ΜΜΜ. Το μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί στη Γερμανία, με την κυβέρνηση Σολτς να επιδοτεί τις μηνιαίες κάρτες. Το αντίτιμό τους «έπεσε» στα εννέα ευρώ, ενώ κανονικά κόστιζε 85 με 90 στο Βερολίνο και 115 σε πόλεις όπως το Αμβούργο.

Μια άλλη σκέψη είναι για κάποιους μήνες να είναι δωρεάν η μετακίνηση των νέων, έως 29 ετών.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο ΚΑΤ μεταφέρεται η δεύτερη 17χρονη μετά την πτώση της από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Το κορίτσι μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με τη συνοδεία αστυνομία, ενώ συγκεντρωμένο στο Ασκληπιείο είναι η μητέρα και οι συγγενείς του κοριτσιού που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή
Από αυτήν την πολυκατοικία έπεσαν οι δύο 17χρονες
Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση των δύο κοριτσιών από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Στις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr κάτοικοι τη πολυκατοικίας μετά τον δυνατό χτύπο που άκουσαν από την πτώση των δύο κοριτσιών κατέβηκαν στο πάρκινγκ, ενώ μέσα χρόνο ρεκόρ έφτασαν δύο ασθενοφόρα
Ηλιούπολη: Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση των δύο κοριτσιών από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας