Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΓΣΕΕ: Τη Δευτέρα 20/3 συνάντηση Εργοδοτικών Οργανώσεων για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΓΣΕΕ: Τη Δευτέρα 20/3 συνάντηση Εργοδοτικών Οργανώσεων για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Συνάντηση της ΓΣΕΕ με εργοδοτικές οργανώσεις πραγματοποιείται τη Δευτέρα 20/3/2017. Στόχος της συνάντησης – μεταξύ άλλων – η επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα 20/3/2017, στις 14.00, συνάντηση – διαπραγμάτευση της ΓΣΕΕ (Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος) με τις εργοδοτικές οργανώσεις, για την υπογραφή Νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία στην χορήγηση του επιδόματος γάμου που συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, όπως επίσης και σε ζητήματα που αφορούν τα ωράρια και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Επίσης, αναμένεται να επικυρωθεί ξανά η βούληση και των δύο μερών για τον καθορισμό των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, μια διαδικασία που από το 2012 και μετά έχει μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.

Σημειώνεται ότι o κατώτατος μισθός, από τότε που καθορίζεται από το κράτος, έχει υποχωρήσει στα 586 ευρώ μικτά για όσους είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και στα 511 ευρώ μικτά για όσους είναι κάτω των 25 ετών.

Η πλευρά της ΓΣΕΕ έχει εκφράσει επίσημα την επιθυμία ο κατώτατος μισθός να επανέλθει στα 751 ευρώ μικτά για όλους, όπως ήταν πριν από το 2012. Ζητάει όμως ο καθορισμός του να επιστρέψει στους κοινωνικούς εταίρους και να πάψει το κράτος να έχει τον τελικό λόγο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Συνομοσπονδίας (Πατησίων 69 και Αινιάνος 2).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε