Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημοψήφισμα: Ειδήσεις και νέα για όλες τις εξελίξεις

Δημοψήφισμα: Ειδήσεις και νέα για όλες τις εξελίξεις

Δημοψήφισμα 2015 – Eιδησεις. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κρίσιμο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, με το πολιτικό θερμόμετρο να έχει φθάσει στο κόκκινο, καθώς κορυφώνεται η σύγκρουση των υπερασπιστών του «ΝΑΙ» και αυτών του «ΟΧΙ», με αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί ένα πολωτικό κλίμα.  

 
Η προκήρυξη και μόνο του δημοψηφίσματος από τα χείλη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής είχε ως συνέπεια την επιβολή των capital controls στις αναλήψεις καταθέσεων, με αποτέλεσμα τις εικόνες ντροπής χιλιάδων συνταξιούχων έξω από τα υποκαταστήματα τραπεζών. Η αντίδραση των εταίρων ήταν μουδιασμένη και κατηγορηματική.

Διαβάστε εδώ τα πάντα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τα CAPITAL CONTROLS
Διαβάστε εδώ τα πάντα για τις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Δες εδώ την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
 

Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας θα συνεχιστούν μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Καθώς το πρόγραμμα έχει λήξει, ήδη, από το βράδυ της Τρίτης και η ΕΚΤ δεν αύξησε το ανώτατο όριο δανεισμού (ΕLA) των ελληνικών τραπεζών, η αγορά έχει παγώσει, η ρευστότητα είναι σε οριακό σημείο και η ανησυχία των πολιτών αυξάνεται για το ενδεχόμενο τυχόν ατυχήματος για τις καταθέσεις. Η κυβέρνηση επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι η επικράτηση του «ΌΧΙ» θα ενδυναμώσει το διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών. Ωστόσο, με αυτή την τοποθέτηση διαφωνουν κατηγορηματικά οι υπερασπιστές του «ΝΑΙ», καθώς διατείνονται ότι κρίνεται η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και εν γένει την Ευρωζώνη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τις εξελίξεις για το Δημοψήφισμα 2015
 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε