Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Διακοπές χωρίς αυτοκίνητο: Τρία νησιά που μπορείς να τα γυρίσεις με τα πόδια

Διακοπές χωρίς αυτοκίνητο: Τρία νησιά που μπορείς να τα γυρίσεις με τα πόδια

Νησιά που θα τα σεργιανίσεις με τα πόδια. Μέρη μαγικά για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο.

Έχεις τόσα σημεία να δεις, τόσες παραλίες να κολυμπήσεις και να εξερευνήσεις και τόσα ταβερνάκια να πιεις ένα ουζάκι και να τσιμπήσεις που δε θυμάσαι καν ότι άφησες το αμάξι σου παρκαρισμένο στο σπίτι πριν ξεκινήσεις.

Διακοπές στα Κουφονήσια… Πρόκειται για δύο νησάκια, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους, μόλις, 200 μέτρων.

Βρίσκονται στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στις λεγόμενες Μικρές Κυκλάδες (μαζί με τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, την Ηρακλειά και την Κέρο). Το Κάτω Κουφονήσι είναι ακατοίκητο.

Ενδείκνυται κυρίως για όσους επιθυμούν να κάνουν κάμπινγκ. Το Πάνω Κουφονήσι έχει μόνιμους κατοίκους, αρκετά καταλύματα και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να κάνουν ανέμελες, ήρεμες διακοπές χωρίς αυτοκίνητο.

Για να φτάσεις στα Κουφονήσια παίρνοντας το πλοίο από Πειραιά θα χρειαστείς περίπου οκτώ ώρες. Οι αποστάσεις είναι κοντινές. Όλες τις παραλίες που είναι πραγματικά εξωτικές μπορείς να τις επισκεφτείς περπατώντας ή με το καΐκι που έχει συνεχώς δρομολόγια και θα σε πάει και στο Κάτω Κουφονήσι.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις