Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Διακοπή ρεύματος: «Έως το μεσημέρι θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές»

Διακοπή ρεύματος: «Έως το μεσημέρι θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές»

Μέχρι το μεσημέρι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί στις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά και υπάρχει διακοπή ρεύματος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη.

Ο κ. Μανιάτης μίλησε για τις διακοπές ρεύματος το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, ενώ στο ερώτημα αν η φωτιά ξεκίνησε από τους πυλώνες της ΔΕΗ απάντησε πως «κανένας δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει». 

«Στους πυλώνες μεταφέρονται τα καλώδια, οι γραμμές και δεν υπάρχουν ασφαλειοδιακόπτες. Για να δημιουργηθεί μια φωτιά, πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο και όχι μόνο μια γραμμή» σημείωσε.

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στο σημείο μπορεί να προήλθαν από τη φωτιά και επανέλαβε πως χρειάζεται άλλο αίτιο για να προκληθεί η φωτιά και όχι απλά ένας πυλώνας τάσης: «Δεν υπήρχαν εκεί ασφαλειοδιακόπτες, παρά μόνο οι γραμμές μεταφοράς. Κάτι άλλο  έπαιξε ρόλο».

 

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Ο κ. Μανιάτης σημείωσε πως προβλήματα με την ηλεκτροδότηση υπάρχουν «στις Αδάμες, στη Βαρυμπόμπη, στο Ολυμπιακό χωριό και στη Κάτω Κηφισιά», όπου σημειώνονται κατά τόπους διακοπές ρεύματος. 

Τόνισε πως σε «λίγη ώρα θα έχουμε αποκαταστήσει το πρόβλημα και θα δώσουμε κανονικά ρεύμα στις περιοχές που έχουν πρόβλημα». 

Τέλος, ανέφερε πως μέχρι το μεσημέρι σε όλες οι περιοχές που πέρασε η φωτιά η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί. Τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς, εκτός αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα σε κατά τόπους σημεία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις