Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Διακοπή ρεύματος: Για δύο ώρες βλάβη κάνει λόγο ο ΑΔΜΗΕ

Διακοπή ρεύματος: Για δύο ώρες βλάβη κάνει λόγο ο ΑΔΜΗΕ

Σε νεότερη ενημέρωση προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ σχετικά με τη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Μάλιστα τονίζει πως δύο ώρες μετά είχε αποκαταστήσει την βλάβη, μέχρι όμως να “κυκλοφορήσει” παντού το ρεύμα, πολλοί δήμοι ταλαιπωρήθηκαν για τουλάχιστον 5 ώρες!

Ο ΑΔΜΗΕ επιβεβαιώνει και σε αυτήν του την ανακοίνωση την πτώση αγωγού Γραμμής Μεταφοράς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, κάτι που είχε αποτέλεσμα να δημιουργεί βραχυκύκλωμα.

Με αυτήν την βλάβη “χάθηκε” το ένα τρίτο της τροφοδοσίας για την Αττική, και οι υποσταθμοί που επηρεάστηκαν ήταν αυτοί σε Νέα Σμύρνη,Καλλιθέα, Φάληρο,Ελληνικό, Αργυρούπολη, Παγκράτι, Αριστείδου, Βριλήσσια, Μαρούσι και Παλλήνη.

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει πως στις 16:20 είχαν αποκατασταθεί όλα τα φορτία με τα οποία το Σύστημα Μεταφοράς τροφοδοτεί το Δίκτυο Διανομής, ενώ πολλές περιοχές παρέμεναν χωρίς ρεύμα ακόμα και μετά τις 19:00.

Παράλληλα τονίζει πως το πρόβλημα αυτό είναι πολύ σπάνιο, ενώ ζητά και πάλι συγγνώμη από τους κατοίκους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών του, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι οι διακοπές ρεύματος στην Αττική οφείλονται σε πτώση αγωγού Γραμμής Μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης, γεγονός που είχε ως άμεσο να προκληθεί βραχυκύκλωμα.

Το σύστημα προστασίας λειτούργησε άμεσα, θέτοντας εκτός λειτουργίας τον εξοπλισμό 150 ΚV του ΚΥΤ. Ως συνέπεια διακόπηκε η τροφοδότηση των αναχωρήσεων μέσης τάσης από το ΚΥΤ προς τα δίκτυα διανομής σε διάφορες περιοχές της Αττικής Η ακριβής αιτία που οδήγησε στην πτώση του αγωγού στους ζυγούς αποτελεί αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας.

Κατά τη στιγμή της βλάβης στις 14.12, το φορτίο που διακινείτο στο Σύστημα Μεταφοράς στην περιοχή της Αττικής ήταν της τάξης των 2000 MW και προκλήθηκε απώλεια της τάξης του ενός τρίτου της ισχύος αυτής. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ οι Υποσταθμοί Διανομής που επηρεάστηκαν ήταν οι ακόλουθοι Νέα Σμύρνη,Καλλιθέα, Φάληρο,Ελληνικό, Αργυρούπολη, Παγκράτι, Αριστείδου, Βριλήσσια, Μαρούσι και Παλλήνη.

Η αντίδραση του ΑΔΜΗΕ με βάση τις εσωτερικές του διαδικασίες ήταν άμεση. Συγκεκριμένα, συνεργεία από το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας και από τις Υπηρεσίες Συντήρησης του Συστήματος αναχώρησαν άμεσα από τη βάση τους προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη το ταχύτερο δυνατό. Στις 16.20, είχαν αποκατασταθεί όλα τα φορτία με τα οποία το Σύστημα Μεταφοράς τροφοδοτεί το Δίκτυο Διανομής.

Το σημερινό συμβάν που προκάλεσε σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής ήταν εξαιρετικά σπάνιο με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Διαχειριστή. Ο ΑΔΜΗΕ ζητά και πάλι συγγνώμη από τους κατοίκους της Αττικής για την ταλαιπωρία τους”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις