Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Διακοπή στη δίκη της Energa- Hellas Power

Διακοπή στη δίκη της Energa- Hellas Power

Διεκόπη για τις 15 Ιανουαρίου 2019 η δίκη για την υπόθεση της Energa- Hellas Power λόγω κωλύματος του συνηγόρου του Αχιλλέα Φλώρου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ζητησε τη διακοπή καθως ανέλαβε ως υπερασπιστής του Α. Φλώρου, πατέρα του Άρη Φλώρου, πριν λίγες ημέρες και δεν πρόλαβε να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.Η δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έρχεται δύο χρόνια μετά την έκδοση της πρωτοβάθμιας απόφασης και αφορά την καταγγελόμενη υπεξαίρεση τμηματος του χαρατσιού της ΔΕΗ που εισέπραξαν οι συγκεκριμένοι παροχοι ενεργειας και , συμφωνα με την κατηγορία, δεν απέδωσαν.

Πρωτόδικα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους 11 εκ των 19 κατηγορουμένων κατά περίπτωση για υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπορία καυσίμων. Ο Άρης Φλώρος καταδικάστηκε με τη μεγαλύτερη ποινή, κάθειρξη 21 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς οι δικαστές δεν του έδωσαν ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου με αποτέλεσμα οι επτά που καταδικάστηκαν σε μεγαλύτερες ποινές να αντιμετωπίζουν εκ νέου ενώπιον του Εφετείου, βαρύτερη καταδίκη , κάποιοι μάλιστα ακόμα και ισόβια κάθειρξη αφού η κατηγορία τους συνδυάζεται με τον νόμο 1608/50 περι καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις