Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Διαμαρτυρία εργαζομένων στον Ιππόδρομο: Κατέβηκαν με άλογα στο κέντρο της Αθήνας – «Μας οδηγούν στο κλείσιμο»

Διαμαρτυρία εργαζομένων στον Ιππόδρομο: Κατέβηκαν με άλογα στο κέντρο της Αθήνας – «Μας οδηγούν στο κλείσιμο»
Πηγή φωτογραφίας: video grab

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Ιππόδρομο. Όπως καταγγέλλουν ο Ιππόδρομος οδηγείται σε κλείσιμο στο τέλος του χρόνου, με αποτέλεσμα 2.000 οικογένειες και 350 άλογα να μένουν στο δρόμο.

Οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται έχουν συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (25/11) στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας με.. τα άλογα τους. Στο σημείο βρίσκεται και ισχυρή αστυνομική δύναμη, έχοντας, μάλιστα, σταματήσει την κυκλοφορία στην οδό Αθηνάς από το ύψος της οδού Βορέου, την οδό Καραγιώργη Σερβίας από το ύψος της οδού Βουλής και την οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της οδού Λέκκα. 

«Είμαι προπονητής στον Ιππόδρομο, 47 χρόνια στον Ιππόδρομο. Θέλουμε τον Ιππόδρομο ανοιχτό. Η κυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ μάς έκαναν μπαλάκι. Ζητάμε ακρόαση από τον πρωθυπουργό, να μην κλείσει ο ιππόδρομος. Το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση ακύρωσαν ένα νόμο που επέτρεπε τη βιωσιμότητα του Ιπποδρόμου», είπε στο MEGA εργαζόμενος στον Ιππόδρομο.

«Αγώνες γίνονται κάθε Δευτέρα στον Ιππόδρομο. Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε σύμβαση με την κυβέρνηση και τον ΟΠΑΠ το 2015 και έδωσε το ιπποδρομιακό στοίχημα και τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών στον ΟΠΑΠ. Η σύμβαση αυτή δεν κατοχύρωσε τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών. Αυτή τη στιγμή ο ΟΠΑΠ θέλει να κλείσει τον Ιππόδρομο. Δε θέλει να συνεχιστούν οι ελληνικές ιπποδρομίες. Πρέπει ο ΟΠΑΠ, η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να κάτσουν σε ένα τραπέζι να βρουν μια λύση», σημείωσε άλλος εργαζόμενος.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις