Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Διαψεύδει την ΠΟΕΔΗΝ η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας: Ψευδές πως “γίνεται επιλογή ασθενών για τις ΜΕΘ”

Διαψεύδει την ΠΟΕΔΗΝ η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας: Ψευδές πως “γίνεται επιλογή ασθενών για τις ΜΕΘ”

«Ανυπόστατες και ψευδείς» χαρακτήρισε η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος από τη Λάρισα που βρέθηκε υποστήριξε ότι «γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ».

«Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή τα Νοσοκομεία μας δέχονται ισχυρή πίεση στις κλίνες Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο αναπτύσσουμε συνέχεια νέες κλίνες και τα περιστατικά μεταφέρονται σε Νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας. Ας καταλάβουν όλοι, ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν το έργο των υγειονομικών μας και όλου του λαού, που ενωμένοι δίνουμε τη μάχη», τονίζει η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος νωρίτερα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που βρέθηκε δήλωσε ότι τα «δύο μεγάλα μέτωπα του υγειονομικού πολέμου βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία».

Μεταξύ άλλων μιλώντας για την κατάσταση στις ΜΕΘ ο κ. Γιαννάκος είπε ότι οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει στη Θεσσαλία, ενώ υποστήριξε πως «δυστυχώς στις ΜΕΘ έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους από αποσωληνώσεις ασθενών».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίστηκε ότι «σίγουρα πλέον γίνεται επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ, καθώς όταν ένας γιατρός έχει μια κλίνη ανοιχτή κι έχει νέους ανθρώπους να εισάγει και πολλούς ηλικιωμένους που χρειάζονται διασωλήνωση, ασφαλώς θα επιλέξει τον νεότερο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις