Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαψεύδουν Καπραβέλο για το δίλημμα της επιλογής ασθενών και την έλλειψη ΜΕΘ στο Πανανικολάου

Διαψεύδουν Καπραβέλο για το δίλημμα της επιλογής ασθενών και την έλλειψη ΜΕΘ στο Πανανικολάου

Μια δήλωση του διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκου Καπραβέλου, σχετικά με δίλημμα για ένα κρεβάτι στην Εντατική προκάλεσε την αντίδραση του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (22.08.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι το Σάββατο είχε έναν 22χρονο με λευχαιμία που χρειαζόταν κρεβάτι σε ΜΕΘ κι έναν 62χρονο ανεμβολίαστο με COVID που επίσης χρειαζόταν Εντατική αλλά δεν υπήρχαν κρεβάτια. Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, όμως, το διέψευσε κατηγορηματικά.

«Εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι,  και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ (…). 

Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες» είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

Η διάψευση

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά, ανέφερε σε δήλωσή του ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, διαψεύδοντας τα όσα είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

Και όπως σημείωσε «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Αναφορικά με δήλωση του Διευθυντή της  Β’ ΜΕΘ του Γενικού  Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης  « Γ. Παπανικολάου», ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε κανένα  πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περιστατικά. Συγκεκριμένα σήμερα το ποσοστό κάλυψης  είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον  χρειαστεί».

Τη δήλωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις