Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Die Welt: «Η Ελλάδα τορπιλίζει την πολιτική ασύλου της ΕΕ»

Die Welt - προσφυγικό

Ακόμα και σήμερα πολλοί καταγεγραμμένοι στη χώρα μετανάστες συνεχίζουν παρανόμως το ταξίδι τους προς τη Γερμανία, υποστηρίζει η Die Welt.

«Μόλις 6 μετανάστες, που ήρθαν παράτυπα στη Γερμανία, επαναπροωθήθηκαν στην Ελλάδα το 2018 βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου. Η Αθήνα απέρριψε το 97% των γερμανικών αιτημάτων επιστροφής στη χώρα εισόδου στην ΕΕ», γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η Die Welt.

H γερμανική εφημερίδα γράφει ότι «η Ελλάδα τορπιλίζει συστηματικά τις ευρωπαϊκές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετακίνησης αιτούντων άσυλο. Ακόμα και σήμερα πολλοί καταγεγραμμένοι στη χώρα μετανάστες συνεχίζουν παρανόμως το ταξίδι τους προς τη Γερμανία. Όμως η Αθήνα απορρίπτει σχεδόν όλα τα αιτήματα επιστροφής τους».

«Σύμφωνα με απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε επερώτηση του κόμματος “Η Αριστερά” -συνεχίζει η Die Welt- το 2018 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων απέστειλε στην Ελλάδα 7.079 αιτήματα επαναπροώθησης προσφύγων. Μόλις 183 αιτήματα έγιναν ωστόσο δεκτά από τις ελληνικές αρχές. Εν τέλει όμως μόνο 6 μετανάστες επαναπροωθήθηκαν στην Ελλάδα από τη Γερμανία. Όπως τονίζει στην απάντησή της η γερμανική κυβέρνηση, η επαναπροώθηση σκαλώνει στις προσφυγές των μεταναστών στη γερμανική δικαιοσύνη, αλλά και στο γεγονός ότι οι προς απέλαση μετανάστες δεν ζουν στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει και έτσι οι γερμανικές αρχές δεν είναι πλέον σε θέση να τους εντοπίσουν».

Πηγή: DW

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις