Ελλάδα

Διέλευση πεζών από την Ηρώδου Αττικού; Μόνο με face control!

- Το... ξανασκέφτηκαν οι υπεύθυνοι ασφάλειας και αποφάσισαν να επιτρέπουν την διέλευση πεζών από την Ηρώδου Αττικού αλλά μόνο με σωματικό έλεγχο!
- Νωρίτερα είχε αποφασισθεί να απαγορευθεί εντελώς η διέλευση πεζών από τον δρόμο εξαιτίας των δυο περιστατικών με διαδηλωτές σήμερα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
- Το πρωί ένστολοι είχαν κρύψει στις στολές τους πανό και πλακάτ και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο
- Το μεσημέρι τρείς γυναίκες επιχείρησαν να σηκώσουν πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάτι οι ένστολοι που αιφνιδίασαν τους συναδέλφους τους σήμερα το πρωί αφού είχαν κρύψει πανό μέσα στις στολές τους και βρέθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι, οι τρείς γυναίκες διαδηλώτριες που έφτασαν ανενόχλητες απέναντι από το πρωθυπουργικό γραφείο, και ο προβληματισμός ήταν μεγάλος για το τι πρέπει να γίνει.

Αρχικά αποφασίσθηκε και εφαρμόσθηκε για λίγες ώρες το πρωτοφανές. Να μην περνάει κανένας πεζός από την Ηρώδου Αττικού. Όμως η απόφαση αυτή προκάλεσε ήδη κακές εντυπώσεις και τελικά αποφασίσθηκε όποιος θέλει να περάσει πεζός την Ηρώδου Αττικού να υπόκειται σε σωματικό έλεγχος από τους αστυνομικούς.

Αυτό δείχνει ότι οι άνδρες της ασφάλειας ειδικά αυτές τις ημέρες με τον αναβρασμό που επικρατεί λόγω ασφαλιστικού, δεν μπορούν να ελέγξουν όλους όσοι περνούν μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι οι περαστικοί που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ηρώδου Αττικού και δεν θέλουν να υποστούν έλεγχο τώρα καλούνται να κάνουν τον κύκλο προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους!

Τα δυο περιστατικά

Το πιο πρόσφατο περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 12.30 όταν τρείς γυναίκες που συμμετείχαν σε πορεία του ΝΑΤ έξω από την Βουλή κατευθύνθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και προσπάθησαν να σηκώσουν ένα πανό με τα αιτήματά τους. Οι τρείς γυναίκες αιφνιδίασαν και πάλι την φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου και μόλις οι αστυνομικοί κατάλαβαν τι συνέβαινε τις απομάκρυναν και δεν τις άφησαν να ανοίξουν το πανό. Οι διαδηλώτριες νωρίτερα ήταν έξω από την Βουλή και διαμαρτύρονταν μαζί με άλλους συναδέλφους τους.

Το πρωί, περίπου 10 ένστολοι έκαναν την εμφάνισή τους στην Ηρώδου Αττικού το πρωί, κανείς από τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του Μαξίμου δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Οι αστυνομικοί μέλη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ πλησίασαν και μόλις έφτασαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου έβγαλαν μικρά πλακάτ τα οποία είχαν κρύψει κάτω από τις στολές τους. Τα πλακάτ έγραφαν συνθήματα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τα πλακάτ είχαν αρκετά προσωπικό ύφος και ένα από αυτά απευθυνόταν στον πρωθυπουργό.

Έγραφε: «Αλέξη γιατί σκοτώνεις τον λαό σου;». Κάποιο άλλο έγραφε: «Η γυναίκα μου είναι μισθωτός», «Η μάνα μου είναι καθαρίστρια», «Ο πατέρας μου είναι αγρότης».

Οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του Μεγάρου αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση αυτή. Φυσικά τα μέλη της ΠΟΑΣΥ δεν προκάλεσαν κάποιο επεισόδιο και μερικά λεπτά αργότερα “υπάκουσαν” στην εντολή των συναδέλφων τους να απομακρυνθούν από την είσοδο του Μεγάρου.

Οι αστυνομικοί για αρκετή ώρα απρέμειναν στο πεζοδρόμιο απέναντι από την είσοδο του Μαξίμου απ’ όπου αποχώρησαν λίγο μετά τις 09:00.

Στις 16:00 είναι προγραμματισμένη η μεγάλη συγκέντρωση Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών στην Πλατεία Κολοκοτρώνη. Οι ένστολοι διαμαρτύρονται για το νέο Ασφαλιστικό. 

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στην Σπάρτη: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι μετά από μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με πυροσβεστικό
Το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με πυροσβεστικό
Τροχαίο στη Σπάρτη
Θρήνος στην κηδεία της δημοσιογράφου Μαρίας Αντωνογιαννάκη στο Ηράκλειο - Βουβός πόνος στο τελευταίο «αντίο»
Το «παρών» στην κηδεία της 46χρονης, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, στο γκαράζ του σπιτιού της, έδωσαν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι και τοπικοί φορείς, που εξήραν το ήθος και τον επαγγελματισμό της
Κηδεία της δημοσιογράφου Μαρίας Αντωνογιννάκη 5