Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Διεθνής Αμνηστία: Όχι δεν είναι… τρολιά – Επικό tweet για το «Mama» του Sin Boy

Διεθνής Αμνηστία: Όχι δεν είναι… τρολιά – Επικό tweet για το «Mama» του Sin Boy

Η Διεθνής Αμνηστία έχει χιούμορ. Για την ακρίβεια, οι διαχειριστές των λογαριασμών της στα social media του του ελληνικού τμήματος, που πήγαν το τρολάρισμα σε άλλο επίπεδο.

Όλα ξεκίνησαν με ένα σατιρικό άρθρο της σελίδας «Το Βατράχι» με τίτλο «Στη λίστα βασανιστηρίων της Διεθνούς Αμνηστίας το τραγούδι «Mama» του Sin Boy».

Το χιουμοριστικό κείμενο, περιείχε φανταστική ανακοίνωση που εξέδωσε υποτίθεται η Διεθνής Αμνηστία, στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Μετά από καταγγελίες που λάβαμε πραγματοποιήσαμε έρευνα και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως ακόμα και το τυχαίο άκουσμα του συγκεκριμένου τραγουδιού αποτελεί ένα είδος απάνθρωπου βασανιστηρίου, ενώ η συστηματική αναπαραγωγή του στην τηλεόραση και στα κλαμπ της χώρας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς πραγματικά δεν αντέχεται».

«Η οργάνωση μάλιστα εκφράζει φόβους ότι το λεγόμενο τραγούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών για να αποσπάσει ομολογίες από κρατούμενους, καθώς η αναπαραγωγή του έστω και για λίγα λεπτά προκαλεί στο θύμα την ανάγκη να ομολογήσει οτιδήποτε, ακόμα κι αν δεν το έχει κάνει, προκειμένου να γλιτώσει» συνεχίζει το σατιρικό άρθρο.

Διεθνής Αμνηστία: Επική αντίδραση στο σατιρικό άρθρο

Το σατιρικό άρθρο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και οι διαχειριστές των επίσημων λογαριασμών της Διεθνούς Αμνηστίας είχαν μια επική αντίδραση. Στο twitter έκαναν retweet το χιουμοριστικό άρθρο με σχόλιο «Δεν επιβεβαιώνουμε, ούτε διαψεύδουμε το ρεπορτάζ από “Το Βατράχι”»

Δείτε το επικό tweet:

https://twitter.com/AmnestyGreece/status/1128259237606514688

Ίδια ανάρτηση έκαναν και στον επίσημο λογαριασμό της οργάνωσης στο Facebook.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις