Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Διαχείριση stress και yoga στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Διαχείριση stress και yoga στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Η Αθήνα γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 14 Μαΐου 2017. Δείτε τις εκδηλώσεις και τα μαθήματα yoga που θα πραγματοποιηθούν με θέα όλη την πόλη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 που διοργανώνει το ICOM, με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει μια σειρά δράσεων με τίτλο «Εργασία και… χαρά(;)».

Με αφετηρία τη «δύσκολη κληρονομιά» του παλιού εργοστασίου φωταερίου και τις σκληρές εργασιακές συνθήκες του τότε, προσεγγίζεται το ευαίσθητο θέμα του σύγχρονου εργασιακού stress αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του, μέσα από μια διαφορετική ιστορική ξενάγηση, ένα βιωματικό workshop αλλά κι ένα χαλαρωτικό μάθημα… yoga με θέα σε όλη την πόλη.

Στο ψηλότερο κτίριο του παλιού εργοστασίου φωταερίου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης από τα… 30 μέτρα ύψος! Μέσα από την πρακτική της yoga, με συγκεκριμένες στάσεις (asanas) και αναπνευστικές ασκήσεις (pranayamas), οι μαθητές αποβάλλουν το καθημερινό άγχος και απελευθερώνουν το σώμα από μυϊκές εντάσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε