Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Διευθυντής κλινικής ξεσπάει στο newsit.gr για το «Νίκο Κόντο»: Με χειραψίες με γιατρούς «έκλεβε» κύρος

Διευθυντής κλινικής ξεσπάει στο newsit.gr για το «Νίκο Κόντο»: Με χειραψίες με γιατρούς «έκλεβε» κύρος

Ονόματα κλινικών αλλά και κορυφαίων γιατρών με εξαιρετικές περγαμηνές και καριέρες, που δεν αμφισβητούνται, αναφέρονται μέσα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του “ψευτογιατρού”, ο οποίος προκειμένου να γίνεται πιστευτός στα θύματα του, είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα περίφημο κύκλο ιατρικών γνωριμιών από το πουθενά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει συμβεί και στην περίπτωση του 4ου κατηγορούμενου, ο οποίος κατέχει θέση υποδιευθυντή αγγειοχειρουργικής ιδιωτικής κλινικής και από ώρα σε ώρα αναμένεται αυτοβούλως να πάει να καταθέσει στη ΓΑΔΑ όλα όσα γνωρίζει για τον “Νίκο Κόντο”, την μεταξύ τους σχέση αλλά και τι του ζήτησε ώστε να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής, προκειμένου ο “Mr Θάνατος” να γνωριστεί με τον διευθυντή της νευροχειρουργική κλινικής που ξεσκέπασε την υπόθεση.

Click4More Ψευτογιατρός: «Θα παντρέψουμε το παιδί θα το δείτε νυφούλα» – Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας που έχασε το παιδί της

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο διευθυντής αγγειοχειρουργικής κλινικής στενός συνεργάτης του 4ου εμπλεκόμενου στην υπόθεση, το όνομα του οποίου αναφέρεται και στα έγγραφα της δικογραφίας, η σχέση των δυο ανδρών δεν υπήρξε ποτέ επαγγελματική και πως ουδέποτε στο νοσοκομείο του δεν νοσηλεύτηκαν περιπτώσεις του “ψευτογιατρού” όπως αναφέρεται.

«Δεν τον γνώριζα τον Κόντο και ποτέ δεν είχαν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο μας δικά του περιστατικά. Τον Κόντο, ο υποδιευθυντής της κλινικής μου τον γνωρίζει από τον Βόλο, από την περιοχή της καταγωγής του. Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε την δυνατότητα να νοσηλεύσει ασθενείς. Δεν είχε χαρτιά για να φέρει στην οποιαδήποτε κλινική ή διαγνωστικό κέντρο, που να πιστοποιούν την ιατρική του ταυτότητα, γι’ αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να νοσηλεύσει ασθενή. Θα μπορούσε όμως κοινωνικά να χαιρετήσει στο σαλονάκι της κλινικής κάποιον που του είχε δώσει ραντεβού εκεί και στη συνέχεια να τον πάει σε μια καφετέρια για να μιλήσουν. Δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ πρόσβασή σε νοσηλευτική κλίνη, ένας άνθρωπος που δεν έχει τα χαρτιά του γιατρού σε καμία ιδιωτική κλινική, είναι πάρα πολύ αυστηρό αυτό το πρωτόκολλο, στα ιδιωτικά νοσοκομεία από τότε που υπήρξαν στο παρελθόν παρόμοιες περιπτώσεις στον κρατικό και ιδιωτικό τομέα, με γιατρούς που δεν ήταν γιατροί. Καμία κλινική δεν ρισκάρει, θα μπορούσε όμως να πει “ελάτε να με βρείτε στο σαλονάκι στην τάδε κλινική” για να ξεγελάσει τον οποιοδήποτε, εκεί έχουμε πρόσβαση όλοι. Με χειραψία που μπορεί να κάνεις μέσα εκεί του δίνεις αμέσως αξία χωρίς να ξέρεις τι κρύβει. Άρα αρχίζει να αποκτάει ένα κύρος αυτός που δε είναι γιατρός».

Click4More “Έδινε στο παιδί φάρμακα με ρίγανη” – Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας ενός από τα θύματα του ψευτογιατρού

Την ημέρα της αποκάλυψης της υπόθεσης στους αστυνομικούς, από την κατάθεση του διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής, ο διευθυντής αγγειοχειρουργικής είχε επικοινωνία με τους άνδρες της αστυνομίας, που ανέλαβαν να διαλευκάνουν την όλη ιστορία.

«Το όνομα μου αναφέρεται στη δικογραφία γιατί έχω μιλήσει τηλεφωνικά με την ΓΑΔΑ, όταν ήταν εκεί ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής. Ο υποδιευθυντής μου, ο οποίος σε λίγο θα βρίσκεται αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει, γνώριζε κοινωνικά από την περιοχή του Βόλου τον Κόντο, όπου του είχε συστηθεί ως γιατρός, όπως είχε συστηθεί στο πανελλήνιο και τον συναντούσε στο Βόλο, Πήλιο στη γενέτειρα τους. Μάλιστα όταν ο “Κόντος” του ζήτησε έναν νευροχειρουργό για κάποια περιστατικά που χρειάζονταν να χειρουργηθούν, εκείνος του συνέστησε να πάει να βρει στο γραφείο του, τον διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής. Αυτή είναι η όλη σχέση αναφορικά με το πως ο “ψευτογιατρός” γνωρίστηκε μαζί του, για χειρουργικές περιπτώσεις ασθενών».

Σύμφωνα με τον γνωστό αγγειοχειρουργό ο υποδιευθυντής την κλινικής δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης του “Κόντου”.

«Θέλει προσοχή πως μεταφέρονται κάποια πράγματα. Ο υποδιευθυντής δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης του “Κόντου” και η λέξη αυτή που ακούγεται είναι βαριά και δημιουργεί άλλες σκέψεις. Ούτε του νευροχειρουργού υπήρξε συνεργάτης ο “ψευτογιατρός” επειδή του διαβίβασε κάποιες περιπτώσεις για να τις χειρουργήσει. Κοινωνικά ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να συστήσει έναν γιατρό, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και συνεργάτες. Ο κάθε ένας από μας έχει την δική του ομάδα και χειρουργεί με τους βοηθούς μας τους νοσηλευτές μας».

Αναφορικά με τον 4ο κατηγορούμενο της υπόθεσης ο διευθυντής της αγγειοχειρουργικής κλινικής εξηγεί:

«Με τον υποδιευθυντή της ομάδας μου είμαστε καθημερινά μαζί είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, συνεργάτης και γιατρός. Εγώ είμαι διευθυντής αγγειοχειρουργικής κλινικής και εκείνος ο υποδιευθυντής, που σημαίνει πως τον γνωρίζω πολύ καλά. Ήταν δική μου σύσταση να πάει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και να καταθέσει για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους γιατί γράφονται διάφορες ανακρίβειες για εκείνον και δεν είναι σωστό. Χωρίς να γνωρίζει ο καθένας το οτιδήποτε λέει το μακρύ του και το κοντό του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις