Ελλάδα

Διήμερη εκδρομή στην Κορινθία: 48 πολύ πιο συναρπαστικές ώρες απ’ ό,τι φαντάζεται κανείς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μόλις μία ώρα από την πρωτεύουσα, 85 χλμ, από την μητρόπολη, η Κόρινθος έχει πολλά να προσφέρει και να φτιάξει ένα Σαββατοκύριακο «με τα όλα του», όσο και αν στο μυαλό των περισσότερων ακούγεται ως μια μάλλον βαρετή επιλογή.

Σημειώνεται ότι ο νομός Κορινθίας βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, αλλά καταλαμβάνει και ένα μικρό κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας.

Η πρωτεύουσα, η Κόρινθος είναι και το λιμάνι του νομού. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας κάνει την περιοχή ιδανική για εκδρομή και τις 12 εποχές του χρόνου.

Την ίδια στιγμή, είναι μια σύγχρονη και ευχάριστη πόλη για να την «κυκλοφορείς». Η ρυμοτομία είναι καλή, τα πράσινα σημεία άφθονα, το ίδιο και οι πλατείες, πολλοί δρόμοι είναι πεζοδρομημένοι ενώ και το λιμανάκι γραφικό.

Το πιο προνομιακό κομμάτι είναι η παραλιακή ζώνη.

Η πλατεία Ελ. Βενιζέλου με το εντυπωσιακό άγαλμα του Πήγασου, και το ωραιότατο σιντριβάνι που το περιβάλλει, είναι το σύμβολο αλλά και το meeting point της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 6 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που παρίσταναν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και εξαπατούσαν πολίτες – Πάνω από 565.000 ευρώ η λεία τους
Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε το τηλεφωνικό κέντρο της οργάνωσης, όπου συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ ένα ακόμη άτομο συνελήφθη σε χώρο του ίδιου οικήματος, όπου φυλάσσονταν τα κλοπιμαία
Περιπολικό της ΕΛΑΣ
Επιχειρηματίες και γνωστός ηθοποιός στους συλληφθέντες για φοροδιαφυγή 203 εκατ. ευρώ - Στρατολογούσαν «αχυρανθρώπους» στα αντικαρκινικά νοσοκομεία
Στην επιχείρηση «Αχυράνθρωποι» της ΑΑΔΕ συνελήφθησαν 18 άτομα, μεταξύ των οποίων, επιχειρηματίες, λογιστές και γνωστός ηθοποιός-μοντέλο
18 συλλήψεις από την ΑΑΔΕ 170
Ζωγράφου: Συγκλονίζει η μητέρα του φοιτητή που του πέταξαν μολότοφ – «Ζει από θαύμα, μου είπε ότι δεν θέλει να ξαναπάει στο Πανεπιστήμιο»
«Δεν ξαναπάω πανεπιστήμιο. Αν είναι να χάσω τη ζωή μου, να μου λείπουν οι σπουδές» τόνισε η μητέρα του φοιτητή που τραυματίστηκε από μολότοφ που του πέταξαν
Επίθεση αγνώστων στην Πανεπιστημιούπολη
17