Ελλάδα

Δικαιούχοι ΟΕΚ: Φοβόμαστε μη χάσουμε τα σπίτια μας

Οριστικά παραχωρητήρια των σπιτιών που διαμένουν ζητάνε οι δικαιούχοι του ΟΕΚ που σήμερα πραγματοποίησαν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

Οι δικαιούχοι του ΟΕΚ ζητάνε να μην κλείσει ο ΟΕΚ καθώς όπως λένε αν συμβεί αυτό θα χάσουν τα σπίτια τους ενώ είναι αδικαιολόγητο να υπάρχουν οικισμοί που ενώ πέρασαν 15-25 χρόνια, οι δικαιούχοι να βρίσκονται με προσωρινά παραχωρητήρια.

Για όσο διάστημα εκκρεμεί το θέμα των παραχωρητηρίων, ιδιοκτήτης των κατοικιών βάσει νόμου είναι ο ΟΕΚ που ως ΝΠΔΔ δεν καταβάλει ΤΑΠ-Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Οι δικαιούχοι ζητάνε την άμεση εξαίρεση τους από αυτήν την έτσι και αλλιώς άδικη αλλά και εξοντωτική για αυτούς φορολόγηση.

Οι δικαιούχοι ζητάνε ακόμη:
– Να τους παραδοθούν άμεσα οι οικισμοί που είναι έτοιμοι και έχουν κληρωθεί και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι υπό ανέγερση κατοικίες.
– Να μην αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο(καθορισμός αριθμού δόσεων, έκπτωση σε εξόφληση μετρητοίς, κλπ) με το οποίο πήραν τα σπίτια τους χιλιάδες δικαιούχοι.
– Να γίνει έλεγχος Ενεργειακής Απόδοσης των κατοικιών, από Τεχνικούς του Υπουργείου και σε περίπτωση που τα σπίτια είναι χαμηλής ενεργειακής απόδοσης, να μειωθεί ανάλογα και η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο. Στην περίπτωση δε, που κριθούν ότι είναι ενεργειακά εντάξει (τουλάχιστον Τάξη Β), να συμπεριληφθεί και το Ενεργειακό Πιστοποιητικό στον φάκελο με τα Παραχωρητήρια.
– Να γίνει άμεσα παρέμβαση στις τράπεζες να αποδεχθούν το ΦΕΚ308-14/02/2012 για να δέχονται την επιμήκυνση της αποπληρωμής των επιδοτούμενων δανείων χωρίς να χάνεται η επιδότηση του ΟΕΚ.

Εάν και εφ’ όσον ο ΟΕΚ/ΟΑΕΔ δεν συνεχίσει το κοινωνικό του έργο στο άμεσο μέλλον με την οποιαδήποτε μορφή οι δικαιούχοι δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να πληρώνουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία – Καταργείται η εισφορά σε ΟΕΚ και ΟΕΕ

Η 1η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητά επανασύσταση του ΟΕΚ και της ΕΕ

Προσωπικό και περιουσία ΟΕΚ και ΟΕΕ στον ΟΑΕΔ

ΟΕΕ και ΟΕΚ καταργούνται και δημιουργείται νέος ενιαίος φορέας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο αδερφός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για διακοπές με υπερπολυτελές γιοτ στο Βόρειο Αιγαίο
Εκτός από το γιοτ Evrima , έχουν ενοικιαστεί τρία μικρότερα σκάφη για ημερήσιες εκδρομές και θαλάσσιες περιηγήσεις του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και της συνοδείας του
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Muqrin bin Abdulaziz
«Υπάρχουν στοιχεία ότι η μητέρα του Παναγιωτάκη ευθύνεται για τον θάνατό του» λέει ο δικηγόρος της Μουρτζούκου - «Η Ειρήνη βιάστηκε στο σώμα και στην ψυχή»
Η Ειρήνη Μουρτζούκου στο απολογητικό της υπόμνημα το πρωί της Κυριακής, έριξε ξεκάθαρα την ευθύνη στην φίλη της Πόπη, για το θάνατο του μικρού αγοριού
Η Ειρήνη Μουρτζούκου 5