Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δικαστές και εισαγγελείς για Novartis: “Να μην μετατρέπεται η Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος”

Δικαστές και εισαγγελείς για Novartis: “Να μην μετατρέπεται η Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος”

Τον σεβασμό εκ του Συντάγματος στη διάκριση των τριών εξουσιών του Κράτος υπενθυμίζει με ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις επικρίσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι δικαστικές αρχές για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis.

Δικαστές και εισαγγελείς επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους ότι  “Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος” .

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis εντείνεται διαρκώς η πολιτική σύγκρουση με επίκεντρο της αντιπαράθεσης τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε και την αξιοπιστία ή μη των μαρτυρικών καταθέσεων. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει  ακόμα μια φορά προς κάθε κατεύθυνση   τον σεβασμό στην εκ του  Συντάγματος απορρέουσα διάκριση των εξουσιών,  την ισοτιμία μεταξύ αυτών και ως εκ τούτου τον διακριτό ρόλο της δικαστικής εξουσίας.

Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος . Οι Δικαστές και Εισαγγελείς της χώρας οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους περιφρουρώντας με τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Τέλος αυτονόητη είναι σε ένα Κράτος Δικαίου η απαίτηση όλων για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απαρέγκλιτη  βεβαίως τήρηση των θεσπισμένων δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις