Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δικαστές ΣτΕ κατά Σακελλαρίου: “Δεν παραιτούμαστε και δεν φυγομαχούμε”

Δικαστές ΣτΕ κατά Σακελλαρίου: “Δεν παραιτούμαστε και δεν φυγομαχούμε”

Ανακοίνωση με αιχμές κατά του παραιτηθέντος προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαου Σακελλαρίου εξέδωσε η ΄Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η ανακοίνωση υπονοεί προφανώς την τοποθέτηση του παραιτηθέντος Προέδρου στην γραπτή του δήλωση με την οποία λαμβάνει δημόσια θέση για την περικοπή των συντάξεων για τις οποίες εκτιμά ότι είναι μεγάλες και καταθέτει την άποψη ότι περαιτέρω περικοπές θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη εξαθλίωση, καθώς το συγκεκριμένο θέμα, των περικοπών, περιλαμβάνεται στα υπό κρίση θέματα που απασχολούν την διάσκεψη του ανωτάτου δικαστηρίου και μάλιστα τις προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα με την ανακοίνωσή της η Ένωση των Δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου εμμέσως πλην σαφώς ασκεί κριτική στον παραιτηθέντα Πρόεδρο του Δικαστηρίου για την απόφαση του να παραιτηθεί επικαλούμενος συγκεκριμένους λόγους που σχετίζονται με διαρροές κρίσιμων ψηφοφοριών σχετικά με τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου σημειώνοντας με νόημα ότι οι δικαστές «δεν παραιτούνται και δεν φυγομαχούν».

Η ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο. Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Κοντονής: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μελετήσουν την ανακοίνωση του ΣτΕ για να μην εκτεθούν άλλη φορά

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής σχολίασε με μία λιτή δήλωση την ανακοίνωση των δικαστών του ΣτΕ για την παραίτηση Σακελλαρίου.

«Η σημερινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ηχηρή απάντηση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι προσπάθησαν χθες μέσω της παραίτησης του κ. Νικολάου Σακελλαρίου από τη θέση του Προέδρου του ΣτΕ, να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος της Κυβέρνησης. Αν θέλουν ας τη μελετήσουν, για να μην εκτεθούν για άλλη μια φορά» αναφέρει στην δήλωση του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις