Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δικαστήριο: Μόνο μέσω Skype λόγω κορονοϊού η επικοινωνία των παππούδων με τα εγγόνια τους

Μυτιλήνη

Και με τη «βούλα» της Δικαιοσύνης, οι παππούδες, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, θα επικοινωνούν με τα εγγόνια τους μέσω Skype κι άλλων οπτικοακουστικών μέσων.

Ειδικότερα, με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία εκδόθηκε από πρωτοδικείο της περιφέρειας, κρίθηκε πως «κατά τη διάρκεια ισχύος των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορoνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του, μητέρα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επικοινωνία της ανήλικης κόρης με τους παππούδες της με φυσική παρουσία, επιτρέποντας την επικοινωνία τηλεφωνικώς είτε μέσω των εφαρμογών skype, viber ή άλλη».

Στην προκειμένη περίπτωση, οι παππούδες με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν διεκδικούσαν την επικοινωνία τους με την ανήλικη κόρη του γιου τους ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή εδώ και ένα χρόνο.

Το δικαστήριο ρύθμισε τις ημέρες και τις ώρες που μπορούν να βλέπουν και να επικοινωνούν με την εγγονή τους, παρουσία ωστόσο της μητέρας της ανήλικης ή προσώπου της επιλογής της.

Δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και της ανάγκης περιορισμούς διάδοσης του κορονοϊού, έδωσε το δικαίωμα στην μητέρα να αρνηθεί την επικοινωνία της 5, 5 ετών κόρης της με τους παππούδες της με φυσική παρουσία!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις