Ελλάδα

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Στην τελική ευθεία για την απόφαση – Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων

Θέμα ωρών ή ημερών είναι η έκδοση της απόφασης δικαστών και ενόρκων στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, με τον συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας, Γιάννη Βλάχο, ο οποίος παρίσταται στη δίκη για τον πρώτο καταγγέλλοντα να λαμβάνει το λόγο. Στη συνέχεια, θα αγορεύσει και ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των αγορεύσεων των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης, η πρόεδρος θα ανακοινώσει εάν το δικαστήριο θα εκδώσει την ετυμηγορία του σήμερα ή στην επόμενη δικάσιμο της 7ης Ιουλίου.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας Κωνσταντίνος Κούντριας έχει ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για τρεις από τους τέσσερις βιασμούς, για τους οποίους κατηγορείται.

«Κοινός παρονομαστής ο δόλος του κατηγορουμένου να ικανοποιήσει τη σεξουαλική ορμή, κοινό χαρακτηριστικό των θυμάτων η ανηλικότητα και το μη υποστηρικτικό περιβάλλον. Καλλιέργησε σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους για να ασκήσει βία μετά. Στην πραγματικότητα τελέστηκαν ακραίες πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος ανηλίκων» είχε πει στην αγόρευσή του, ενώ είχε απορρίψει τον ισχυρισμό της υπεράσπισης Λιγνάδη περί σκευωρίας και ότι πίσω από τις καταγγελίες κρύβονται αντιπαλότητες με συγκεκριμένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και δημοσιογράφους.

Για την τέταρτη καταγγελία βιασμού από έναν ενήλικα, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει τα όσα ανέφερε στη μήνυσή του, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη, λόγω αμφιβολιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Του έδωσαν στίγμα GPS και πήγε να συναντήσει κάποιον» λέει ο θείος του 27χρονου που εντοπίστηκε απανθρακωμένος στη Βοιωτία
Η σύζυγος του 27χρονου, στην κατάθεσή της ανέφερε τα πρόσωπα με τα οποία είχε επαφές το θύμα, ενώ είπε ότι ο ίδιος είχε δεχτεί απειλές στο παρελθόν
Οικοδόμος Βοιωτία
Εξέγερση σε δομή μεταναστών στις Σέρρες: Έκοψαν τα πλέγματα και προσπάθησαν να φύγουν – Πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς, 29 συλλήψεις
Η εξέγερση ξεκίνησε από μία ομάδα μεταναστών, μετά την απόρριψη των αιτήσεων που κατέθεσαν για τη χορήγηση ασύλου
Δομή μεταναστών
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
31
Συγκλονίζουν μάνα και κόρη της καρκινοπαθούς που δώρισε χρήματα στον ιερέα Youtuber: «Συνεχώς την ενοχλούσε, ήθελε λεφτά»
«Τώρα μαθαίνω το ποσό που του έδωσε, ήταν άρρωστη και ήθελε να βοηθήσει καρκινοπαθείς, είχε υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά και έκοψε επαφή» λέει η κόρη της 55χρονης ομογενούς
Ο ιερέας που διακινούσε ναρκωτικά μέσα από εκκλησία
6