Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δίκη για τη δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Καυγάς ιατροδικαστή με συνηγόρους υπεράσπισης έφερε διακοπή

Δίκη για τη δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Καυγάς ιατροδικαστή με συνηγόρους υπεράσπισης έφερε διακοπή

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου ανάμεσα στον μάρτυρα, ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά και τους συνηγόρους υπεράσπισης. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί για λίγο η δίκη.

«Ως ιατροδικαστής νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής. Εμείς κάνουμε ο καθένας 1.000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν πρέπει να απολογηθώ… έχω τη διάθεση να σας απαντήσω αρκεί να μπορώ» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, που νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο από τα χτυπήματα και αυτή ήταν η αιτία του θανάτου του!

Ο ιατροδικαστής απαντούσε στις ερωτήσεις της υπεράσπισης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κρίνει ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στην πυροδότηση του μηχανισμού στρες.

Μάρτυρας: Δεν μπορούμε να πιστοποιήσουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα.

Συνήγορος: Υπάρχουν έξι άνθρωποι που δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς.

Μάρτυρας: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Να ανακαλέσετε αυτό που είπατε. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως κάνουμε κάθε μέρα σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακούσει στα είκοσι δύο χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του, κάνει κατηγορουμένους. Δημιουργεί εντυπώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους. Με προσβάλλατε. Έχω δικαίωμα … Και έχω και θυμό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι ο ιατροδικαστής τους κατέστησε κατηγορουμένους;

Πολιτική Αγωγή: Οι πράξεις τους, τους κατέστησαν κατηγορουμένους.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά από σχετικό αίτημα και του μάρτυρα για να πέσουν οι τόνοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις