Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δίκη Λιγνάδη: «Ήμουν κι εγώ στην Επίδαυρο – Δεν αντιλήφθηκα κάτι»

Δίκη Λιγνάδη: «Ήμουν κι εγώ στην Επίδαυρο – Δεν αντιλήφθηκα κάτι»

Για τη γνωριμία του με τον Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε στο δικαστήριο μάρτυρας, συμμαθητής του δεύτερου φερόμενου θύματος, ο οποίος φέρεται να είναι το τρίτο μέλος της παρέας που πήγε στην Επίδαυρο τον Ιούλιο του 2015.
Απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου, ο μάρτυρας κατέθεσε πως κατά τη διάρκεια της εκδρομής στην Επίδαυρο δεν αντελήφθη κάτι για τον καταγγελλόμενο βιασμό. Εκείνη το βράδυ εκείνος όπως κατέθεσε στο δικαστήριο βρισκόταν στο μπαλκόνι του δωματίου όπου διέμεναν. Ο μάρτυρας είπε πως όχι μόνο δεν αντελήφθη κάτι για βιασμό, ούτε άκουσε κάποιο περίεργο θόρυβο, αφού άκουγε μουσική. Πρόσθεσε πως δεν αντελήφθη κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του Δημήτρη Λιγνάδη, παρά μόνο είδε το φίλο του κάπως στεναχωρημένο το επόμενο πρωί, αλλά το απέδωσε στο ότι τελειώνει η εκδρομή τους.

Ο συμμαθητής και φίλος του όπως κατέθεσε ο μάρτυρας δεν του είπε κάτι για όσα συνέβησαν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 όταν και προσέφυγε και στις δικαστικές αρχές.

Πρόεδρος: Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι είχε ξεχάσει κάποια πράγματα και εσείς τον βοηθήσατε να θυμηθεί.

Μάρτυρας: Ναι με πήρε μου είπε τι έγινε και ζήτησε βοήθεια να θυμηθεί. Σοκαρίστηκα και ήθελα να τον βοηθήσω να βρει ημερομηνίες.

Πρόεδρος: Γιατί τον πιστέψατε;

Μάρτυρας: Το είδα στα μάτια του. Όταν μιλούσε ήταν σαν να ζούσε πάλι το γεγονός.

Η δίκη συνεχίζεται τη Μ. Δευτέρα με την υποβολή ερωτήσεων των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης στον μάρτυρας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις