Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δίκη Μακρή: Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία στη Βούλα

Βικτώρια Καρύδα

Αναβιώνει σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του επιχειρηματία, Γιάννη Μάκρη, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, αδέλφια, Βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί, ο ένας ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας σε ισόβια κάθειρξη και ο άλλος ως συνεργός σε 10ετη κάθειρξη, θα βρεθούν ξανά απέναντι από δικαστές και ενόρκους αλλά και τη σύζυγο του αδικοχαμένου επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα η οποία αναμένεται να δώσει το παρών στη δικαστική αίθουσα.

Η δολοφονία του 47χρονου «Αυστραλού», όπως ήταν το ψευδώνυµο του Γιάννη Μακρή, στις 31 Οκτωβρίου 2018, είχε σοκάρει το Πανελλήνιο κυρίως λόγω της ψυχρότητας που επιδεικνύει ο δράστης ο οποίος είχε στήσει παγίδα θανάτου έξω από το σπίτι του επιχειρηματία στο Πανόραµα Βούλας, τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής ενώ του έδωσε και τη χαριστική βολή για να είναι σίγουρος πως το θύμα δε θα επιβιώσει.

Ο φερόμενος δράστης, 34 ετών σήμερα καθώς και ο αδελφός του, 38 ετών, ο οποίος φέρεται να τον συνέδραμε στην στυγερή δολοφονία, αρνούνται εξ αρχής κάθε σχέση με το έγκλημα, ωστόσο, οι δικαστικές αρχές, τουλάχιστον, σε πρώτο βαθμό δεν πείστηκαν και τους καταδίκασαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι κατηγορούμενοι ήρθαν στις 12 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα, 20 ημέρες δηλαδή πριν την τέλεση της πράξης.Έμειναν σε τέσσερα ξενοδοχεία, κόντρα στην περιοχή που διέμενε ο επιχειρηματίας και νοίκιασαν τέσσερα αυτοκίνητα.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε το βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή της δολοφονίας του επιχειρηματία.

Όπως έκρινε το πρωτόδικο δικαστήριο, ο δράστης όπως αποτυπώνεται σε αυτό, είναι ο 34χρονος κατηγορούμενος. Μάλιστα, αμέσως μετά τη δολοφονία, ο 34χρονος τηλεφωνεί στον αδελφό του ενώ λίγες ώρες μετά αναχωρεί αιφνίδια από την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, χθες, ο δικηγόρος της οικογένειας Μακρή, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως πρόσωπο που είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην προανάκριση δολοφονήθηκε πριν από μια εβδομάδα.

«Ο δολοφονηθείς μάρτυρας, δεν είχε κληθεί τώρα, είχε ήδη εισφέρει με την κατάθεσή του στην δίκη, όμως ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο βασικό περιβάλλον των δραστών και είχε αναγνωρίσει το άτομο που δολοφόνησε τον Γιάννη Μακρή. Είναι σε κοντινό σημείο η δολοφονία του μάρτυρα και το γεγονός ότι ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό» ανέφερε ο κ. Μαρακάκης. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις