Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Μαραθώνια η κατάθεση της συζύγου του – Συνεχίζεται για τρίτη μέρα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Μαραθώνια η κατάθεση της συζύγου του – Συνεχίζεται για τρίτη μέρα

Μέσα σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα για τρίτη, συνεχόμενη συνεδρίαση, η κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ήδη η κατάθεση της Ελπίδας Νίνου, που στέκεται στο πλευρό του συζύγου της, Πέτρου Φιλιππίδη, κατηγορουμένου για τα αδικήματα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση και της απόπειρας βιασμού, έχει ήδη διαρκέσει δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, χωρίς να ολοκληρωθεί.

Σήμερα, η Ελπίδα Νίνου αναμένεται να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα της υποβάλλουν οι δικηγόροι του συζύγου της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου.

Οι δύο πρώτες ημέρες της κατάθεσης της κ. Νίνου κύλησαν μέσα σε συναισθηματική φόρτιση και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με την σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη να ξεσπά σε λυγμούς, αλλά και να βάλλει σε βάρος όσων εγκατέλειψαν τον ηθοποιό μετά τις καταγγελίες σε βάρος του.

Η Ελπίδα Νίνου, σε ερώτηση για το πως αντιμετώπισε την είδηση των καταγγελιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, τόνισε: «Κατάλαβα πως είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγος σου. Και το όπλο να το κρατάνε άνθρωποι που τους τάισες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν το σύζυγο του. Έφαγα σφαίρα στην καρδιά. Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι».

Η σύζυγος του κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη έχει υπάρξει κατηγορηματική στα όσα μέχρι τώρα έχει καταθέσει στο δικαστήριο στο ότι πιστεύει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι βιαστής και απέδωσε τις καταγγελίες σε βάρος του σε οργανωμένο σχέδιο αλλά κι… εμμονή.

«Τι είναι το metoo;»

Συγκεκριμένα η κ. Νίνου απέδωσε σε «οργανωμένο σχέδιο να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο και στην τηλεόραση» τις καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της, λέγοντας ότι θα φανεί στο τέλος ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό.

«Οι καταγγελίες οργανώθηκαν ένα χρόνο πριν από συγκεκριμένα κέντρα στο πλαίσιο του metoo. Με συνεντεύξεις τους οι ίδιες το έχουν πει. Κάτω από αυτήν την ομπρέλα μαζεύτηκαν άνθρωποι. Από πού οργανώθηκε το metoo; Τι είναι το metoo;».

Επιπλέον, ρωτήθηκε από τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας ποιο ήταν το κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας για να καταγγείλει το συγκεκριμένο άνθρωπο, αφού όπως η μάρτυρας υποστηρίζει όλα ήταν ψέμματα, η τελευταία επεσήμανε ότι ήταν ζήτημα εμμονής.

Μάρτυρας: Είχε εμμονή. Μέχρι το 2020

Υπ. Κατηγορίας: 12 χρόνια; Πως την εκδήλωσε;

Μάρτυρας: Πήγαινε στο θέατρο καθημερινά το 2007 να συναντήσει τη μητέρα της. Δλδ το παιδί του γιατρού πάει κάθε μέρα στο χειρουργείο για να δει τον γονιό του; Δεν είναι δυνατόν. Είναι εργασιακός χώρος. Να πας μια – δυο φορές ναι, αλλά όχι συνέχεια. Περιφερόταν στα καμαρίνια. Αν ήθελε να δει τη μητέρα της δεν έπρεπε να το κάνει στο θέατρο. Υπήρχαν τα τηλεφωνήματα. Το 2010 είδα τα μηνύματα…

Πρόεδρος: Γιατί λέτε το 2020 αφού φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί; Μπορείτε να εξηγήσετε την εμμονή στα επόμενα χρόνια;

Μάρτυρας: Περίμενε κάτι από το Πέτρο σε σχέση με τη δουλειά. Έχει πει ότι ήθελε να κάνει έργο μαζί του. Ήταν μια κοπέλα που δεν δήλωνε ότι της είχε συμβεί κάτι τραγικό. Είχε μια φαντασίωση με τον Πέτρο, έτσι το εξέλαβα εγώ. Μια πατρική φιγούρα; Δεν ξέρω…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις