Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Υπήρχε έντονο κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη» κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Υπήρχε έντονο κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη» κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη

Για τη «δύσκολη» τρίτη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη η οποία και τελικά διαλύθηκε λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που έδειχνε ο κατηγορούμενος στη Λένα Δροσάκη η οποία συμμετείχε στο θίασο κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Κάτια Δανδουλάκη.

«Είχαμε συνεργασία σε τρεις παραστάσεις και η τρίτη δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, είχε πρόβλημα» κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη στο δικαστήριο και εξήγησε: «Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η συνεργασία υπήρχε μία έντονη νευρικότητα του Πέτρου και έντονο κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη που ήταν στο θίασο. Ήταν πιεστικός, προς τη Δροσάκη και εκείνη ήταν εγκλωβισμένη και πιεσμένη. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την είχα ζήσει ξανά.

Όταν άρχισε ο θίασος να αναστατώνεται αισθάνθηκα πως πρέπει να σταματήσει η συνεργασία. Τον κάλεσα και του είπα πως βλέπω μία καταπίεση που δεν είναι ανεκτή προς το θίασο και του εξήγησα ότι είναι κάτι που δεν μπορούμε να το φτιάξουμε, είναι τελεσίδικο. Του είπα δε του φταίει κανένας αλλά ίδιος του ο εαυτός, κάτι που δημιουργεί προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται. Του είπα αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια ψυχής μου και θέλω να σταματήσουμε».

Η μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την έδρα για να εξηγήσει πως ακριβώς ήταν καταπιεστική καιπιεστική η συμπεριφορά του κατηγορούμενου προς την συνάδελφο του. Η Κάτια Δανδουλάκη εξήγησε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης «ήταν επικεντρωμένος προς το ενδιαφέρον που είχε προς το συγκεκριμένο πρόσωπο, υπερέβαλε, την έβαζε να κάνει τη βοηθό του και ήταν ξεκάθαρο προς όλο το θίασο. Έχει τελειομανία, θέλει να ελέγχει τις δουλειές αλλά υπάρχει μία υπερβολή μερικές φορές που ξεπερνάει το μέτρο».

Η θιασάρχης, όπως είπε στην κατάθεση της προσέγγισε τη Λένα Δροσάκη η οποία «ήταν ευγενική και φοβισμένη. Μου έλεγε δεν είναι τίποτα, θα το ξεπεράσουμε. Την έβλεπα κλαμένη. Μου είπε θέλω να φύγω και της είπα θα φύγει κάποιος άλλος».

Σύνεδρος: Το κυνηγητό, ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος;

Μάρτυρας: Βέβαια.

Σύνεδρος: Δεν την ξεχώριζε για το ταλέντο της;

Μάρτυρας: Ήταν ερωτικό το ενδιαφέρον. Αυτό φαινόταν με το να την βάζει πλάι του, δίπλα του και να κάνει την βοηθό, επιτίθετο σε όποιον έκανε παρέα με τη Λένα, όποιος την υπερασπιζόταν ή μιλούσε περισσότερο, έβρισκε και τον μπελά του. Η Λένα αισθανόταν πολύ άσχημα.

(…)

Ένορκος: Ο τρόπος δεν ήταν σωστός;

Μάρτυρας: Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός.

Ένορκος: Η λεκτική συμπεριφορά πως ήταν απότομη, προσβλητική;

Μάρτυρας: Δεν ήταν απότομη. Ήταν ιδιαίτερη, έντονη. Δε γινόταν να συνεχιστεί το στρίμωγμα.

Πρόεδρος: Κάθε σκηνοθέτης επιλέγει εκείνος ποιον θα έχει βοηθό;

Μάρτυρας: Στη δική μας περίπτωση υπήρχε βοηθός και ονομάτισε και τη Λένα βοηθό. Στο διάλειμμα έμενε με τη Λένα και μετά την έβλεπα κλαμένη. Μία, δυο τρεις είπε η Λένα θέλω να φύγω και αυτό ήταν αποτέλεσμα αυτή της πολιορκίας. Υπήρχε πια κίνδυνος να διαλυθεί ο θίασος.

Ένορκος: Γιατί είχε συμπεριφορά αυτή με άνδρες;

Μάρτυρας: Γιατί δεν του άρεσε που ήταν φίλοι της. Η ιστορία αυτή δεν άξιζε τον κόπο να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Ποια ήταν η θέση του Φιλιππίδη απέναντι στον Δ. Κατρανίδη;

Μάρτυρας: Άψογη ως προς τη διδασκαλία του κειμένου αλλά τον ενοχλούσε που μιλούσε με Λένα. Καταλαβαίναμε πως τον ενοχλούσε αλλά ποτέ δεν ήταν απρεπής με Δάνη.

Λεκτικοί διαξιφισμοί

Η κ. Δανδουλάκη είχε έντονες στιχομυθίες με τον συνήγορο υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος αμφισβήτησε έντονα πως ο εντολέας του φλέρταρε την Λένα Δροσάκη.

Δημητρακόπουλος: Το φλερτ τι πράγμα είναι; Γιατί δεν την πήρε δίπλα της για τα προσόντα της;

Μάρτυρας: Γιατί βοηθός υπήρχε χρυσέ μου! Εγώ ξέρω ότι υπήρχε βοηθός και πήρε και έναν άλλο βοηθό.

Δημητρακόπουλος: Γιατί να είναι φλερτ και όχι αναγνώριση της αξίας της;

Μάρτυρας: Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο γιατί υπήρχε βοηθός. Το ότι ήταν φλερτ δε το συζητώ, υπήρχαν 15 μάρτυρες.

Δημητρακόπουλος: Πως διαπιστώσατε ερωτική αναζήτηση;

Μάρτυρας: Να μιλάμε μεταξύ μας στο διάλειμμα σου-μου.

Δημητρακόπουλος: Σας είπε η Δροσάκη ότι της είπε κάτι ερωτικό;

Μάρτυρας: Η Λένα δεν μιλάει.

Δημητρακόπουλος: Πως εσείς ξέρετε ότι η συζήτηση ήταν συναισθηματική για φλερτ;

Μάρτυρας: Βλέπω κοπέλα ταλαιπωρημένη, κλαμένη, είναι σε θέση που δεν της αναλογεί. Μου λέει μην ανησυχείς, θα το ξεπεράσω. Τι να καταλάβω εγώ από το ότι είναι μία σεξουαλική προσέγγιση;

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση πλήθος γνωστών ηθοποιών βρίσκεται μέσα στη δικαστική αίθουσα μεταξύ των οποίων οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις