Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δίκη ψευτογιατρού: Καταθέτουν οι γονείς της 14χρονης που πέθανε από τις «θεραπείες» του

Δίκη ψευτογιατρού: Καταθέτουν οι γονείς της 14χρονης που πέθανε από τις «θεραπείες» του

Με τις καταθέσεις των γονιών της 14χρονης, ενός εκ των 12 θυμάτων, συνεχίζεται η δίκη του ψευτογιατρού, με τον 48χρονο κατηγορούμενο να συνεχίζει να είναι απών. 

Η 14χρονη Δέσποινα έφυγε από τη ζωή 7 Οκτωβρίου 2017 σε ηλικία 14 ετών. Η ανήλικη έπασχε από κακοήθη όγκο εγκεφάλου και είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες.

Κατά τη διάρκεια τους, οι γονείς της πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη του ψευτογιατρού από τη μητέρα του 16χρονου Θεοδόση, επίσης θύματος του 48χρονου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο επονομαζόμενος Dr Kontos τους συστήθηκε ως εξαιρετικά καταρτισμένος ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδικευμένες γνώσεις και πρωτοποριακές μεθόδους. Ο κατηγορούμενος έπεισε τους γονείς της 14χρονης να διακόψουν το πρωτόκολλο χημειοθεραπείας και να ακολουθήσουν την θεραπεία που τους σύστησε με εξελιγμένα ειδικά «φάρμακα», αποστάγματα, έλαιο κάνναβης, βότανα που ο ίδιος τους χορηγούσε και αυστηρή διατροφή υποσχόμενος πλήρη ίαση της κόρης τους.

Αντί της πλήρους ίασης, ήρθε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η επιδείνωση της υγείας της 14χρονης, η οποία απεβίωσε λίγους μήνες μετά την έναρξη της δήθεν θεραπείας από τον κατηγορούμενο.

Συνολικά οι γονείς της δεκατετράχρονης έδωσαν στον κατηγορούμενο, το ποσό των 12.670 € σε τραπεζικές επιταγές.

Κατάθεση μέσα σε λυγμούς

Ήδη, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση κατέθεσαν οι γονείς του 16χρονου, Θεοδόση, οι οποίοι περιέγραψαν, με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, πως έπεσαν στα «δίχτυα» του ψευτογιατρού.

Το «κλειδί» για να τον εμπιστευτούν οι γονείς του 16χρονου ήταν όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους, το γεγονός ότι τους υποσχέθηκε πλήρη ίαση του παιδιού τους.

«Το πρώτο στίγμα που πήρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κατηγορούμενο είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν αν τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. «Εγώ μπορώ να τις παράσχω» μου είπε. Εγώ εξέφρασα τις αμφιβολίες μου και η απάντηση που πήρα ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για το παιδί μας» κατέθεσε η μητέρα του Θεοδόση στο δικαστήριο, προσθέτοντας πως την διαβεβαίωσε ότι υπάρχει θεραπευτικό σχήμα το οποίο μπορεί να διαλύσει και μην βγει κανένα καρκινικό κύτταρο στο μέλλον.

Η γυναίκα και ο σύζυγος της, που έψαχναν την καλύτερη θεραπεία για το παιδί τους, τον εμπιστεύτηκαν, με αποτέλεσμα όπως κατέθεσε η μάρτυρας να ροκανίσει τη ζωή του γιου της.

Ο ψευτογιατρός έλαβε 22.000 ευρώ από τους γονείς του Θεοδόση για να τον οδηγήσει τελικά στο θάνατο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις