Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Ένταση Κούγια με την πρόεδρο – «Τορπιλίζετε τη διαδικασία»

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Ένταση Κούγια με την πρόεδρο – «Τορπιλίζετε τη διαδικασία»

Σε υψηλούς τόνους, όπως άρχισε από το πρωί, έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αφορμή για τη νέα ένταση στη δίκη στάθηκε το γεγονός ότι ο καθηγητής τοξικολογίας, Νίκος Ράικος, παραδέχθηκε πως ερεύνησε την ύπαρξη της ουσίας ροκουρόνιο επειδή γινόταν συζήτηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η παραδοχή αυτή προκάλεσε εκ νέου έκρηξη του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης ρώτησε τον μάρτυρα γιατί ερεύνησε την ύπαρξη του ροκουρόνιου με καθηστέρηση τριών μηνών με τον μάρτυρα αρχικά να απαντάει πως “είναι ιδιαίτερο” και τον Αλέξη Κούγια να επιμένει.

Μάρτυρας: Όταν έγινε όλος ο ντόρος με το ροκουρόνιο, είχαν μείνει ελάχιστες σταγόνες. Με αυτές στήσαμε μια μέθοδο, κάναμε την εξέταση και βρήκαμε ίχνη ροκουρόνιου. Το κάναμε γιατί μας ενδιαφέρει όταν γίνεται ΚΑΡΠΑ να προσδιορίσουμε όλες τις ουσίες. Ότι γίνεται στην ΚΑΡΠΑ δεν μεταβολίζεται.
Κούγιας: Άλλο ρώτησα… σε καθηγητή πανεπιστημίου απευθύνομαι όχι σε τσιγγάνο στην Αγία Βαρβάρα. Για ποιο λόγο ψάξατε το ροκουρόνιο ενώ δεν το ζήτησε κάνεις;
Μάρτυρας: Θυμάστε τι γινότανε… Δεν θυμάστε; Στα ΜΜΕ!
Κούγιας: Στα ΜΜΕ; Κομπογιαννίτη! Δε ντρέπεσαι από τα ΜΜΕ; Ντροπή σου. Με τον Ευαγγελάτο, την Τατιάνα και τη Ζήνα φτάσαμε εδώ!
Πρόεδρος: Ηρεμήστε σας ανακαλώ στην τάξη!
Κούγιας: Άρα εσείς ψάξατε το ροκουρόνιο επειδή ασχολιόντουσαν τα ΜΜΕ. Τέλος με αυτό!

Η ένταση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίστηκε και όταν ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να φύγει, προκειμένου να πάει για την θεραπεία του, με την πρόεδρο να απαντά ότι ο μάρτυρας δε θα ξαναέρθει. «Τορπιλίζετε τη διαδικασία! Αν δεν ξαναέρθει θα παραιτηθώ!» είπε ο κ. Κούγιας.

Η πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Κούγια να μη φωνάζει με τον συνήγορο υπεράσπισης να απαντά με ένταση και να στρέφεται και κατά του μάρτυρα.

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ μη καταφέρεστε εναντίον του μάρτυρα!

Κούγιας: Εσείς είχατε έναν ψευτοκορονοϊο που έχει όλη η Ελλάδα και ακυρώσαμε τη διαδικασία! Εγώ έχω καρκίνο και δε μπορώ να φύγω;! Τι είναι αυτό; Μαρτύριο!

Η δίκη συνεχίζεται στις 11 Οκτωβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις