Σάββατο, 24 Φεβ.
16oC Αθήνα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ώρα να μιλήσει η Δικαιοσύνη» – Τι είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ώρα να μιλήσει η Δικαιοσύνη» – Τι είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της

 Άρχισε η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στην έναρξη της αγόρευσής της, η εισαγγελέας τόνισε ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της δίκης με σχεδόν 89 περίπου συνεδριάσεις και με την εξέταση σχεδόν 60 μαρτύρων, είναι  και έτοιμη να αγορεύσει επί της ενοχής ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναλύοντας τους λόγους για τη θέση της.

Η εισαγγελική λειτουργός ξεκίνησε την εισήγηση της, αναφέροντας: «Είναι η ώρα να μιλήσει και η δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή, γιατί μέχρι τώρα έχουν μιλήσει μόνο οι άλλοι ειδικοί ή μη».

Όπως εξήγησε, η δίκη αυτή δεν έχει δύσκολα νομικά ζητήματα, αλλά ιατρικά, ενώ σχολίασε και το χαρακτηρισμό της «εμβληματικής δίκης» που έχει δοθεί. «Δεν ξέρω γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός, μόνο ίσως γιατί αφαίρεσε τη ζωή της 8χρονης κόρης της» είπε, επισημαίνοντας ότι: «Αυτό που θα μας οδηγήσει στην ενίσχυση του τεκμηρίου αθωότητας ή στην ανατροπή του είναι ό τι ακουστεί εδώ. Κύριο μέλημα απόδειξη ουσιαστικής αλήθειας».

Επικαλούμενη την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, η εισαγγελέας άρχισε να εξιστορεί τα γεγονότα της υπόθεσης, τονίζοντας : «το ζευγάρι είχε μια ομαλή ζωή με σκαμπανεβάσματα. Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε την κατηγορούμενη ως μια άψογη μητέρα και μάλιστα ότι εκείνη φρόντιζε την Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια. Είχαν πολλές περιόδους διάστασης που απομακρυνόταν και επέστρεφε από την οικογενειακή κατοικία».

Όσον αφορά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο την 8η Απριλίου του 2021 λόγω σπασμών – όπως υποστηρίζει η κατηγορούμενη ότι δεν ήθελε να επιστρέψει σπίτι της και κλείστηκε σε ένα ξενοδοχείο, λέγοντας στην αδελφή της να δώσει το παιδί στο σύζυγό της – η εισαγγελέας τόνισε: «Ότι πρόκειται για περιστατικό σπασμών καταρρίπτεται από την κλινική εικόνα του παιδιού. Η κλινική εξέταση ήταν άψογη στις 8 Απριλίου. Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Στο νοσοκομείο ήξεραν το ιστορικό της οικογένειας και ήθελαν να εξεταστεί πλήρως».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις