Ελλάδα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ώρα να μιλήσει η Δικαιοσύνη» – Τι είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Άρχισε η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στην έναρξη της αγόρευσής της, η εισαγγελέας τόνισε ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της δίκης με σχεδόν 89 περίπου συνεδριάσεις και με την εξέταση σχεδόν 60 μαρτύρων, είναι  και έτοιμη να αγορεύσει επί της ενοχής ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναλύοντας τους λόγους για τη θέση της.

Η εισαγγελική λειτουργός ξεκίνησε την εισήγηση της, αναφέροντας: «Είναι η ώρα να μιλήσει και η δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή, γιατί μέχρι τώρα έχουν μιλήσει μόνο οι άλλοι ειδικοί ή μη».

Όπως εξήγησε, η δίκη αυτή δεν έχει δύσκολα νομικά ζητήματα, αλλά ιατρικά, ενώ σχολίασε και το χαρακτηρισμό της «εμβληματικής δίκης» που έχει δοθεί. «Δεν ξέρω γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός, μόνο ίσως γιατί αφαίρεσε τη ζωή της 8χρονης κόρης της» είπε, επισημαίνοντας ότι: «Αυτό που θα μας οδηγήσει στην ενίσχυση του τεκμηρίου αθωότητας ή στην ανατροπή του είναι ό τι ακουστεί εδώ. Κύριο μέλημα απόδειξη ουσιαστικής αλήθειας».

Επικαλούμενη την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, η εισαγγελέας άρχισε να εξιστορεί τα γεγονότα της υπόθεσης, τονίζοντας : «το ζευγάρι είχε μια ομαλή ζωή με σκαμπανεβάσματα. Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε την κατηγορούμενη ως μια άψογη μητέρα και μάλιστα ότι εκείνη φρόντιζε την Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια. Είχαν πολλές περιόδους διάστασης που απομακρυνόταν και επέστρεφε από την οικογενειακή κατοικία».

Όσον αφορά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο την 8η Απριλίου του 2021 λόγω σπασμών – όπως υποστηρίζει η κατηγορούμενη ότι δεν ήθελε να επιστρέψει σπίτι της και κλείστηκε σε ένα ξενοδοχείο, λέγοντας στην αδελφή της να δώσει το παιδί στο σύζυγό της – η εισαγγελέας τόνισε: «Ότι πρόκειται για περιστατικό σπασμών καταρρίπτεται από την κλινική εικόνα του παιδιού. Η κλινική εξέταση ήταν άψογη στις 8 Απριλίου. Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Στο νοσοκομείο ήξεραν το ιστορικό της οικογένειας και ήθελαν να εξεταστεί πλήρως».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πανελλήνιες: Ο Κωνσταντίνος Σαμαρίνας εκπλήρωσε όνειρο ζωής, μπαίνει στην Πληροφορική έχοντας συγκεντρώσει 19.040 μόρια
«Από 10 χρονών ασχολούμαι με τον προγραμματισμό», σημειώνει, περιγράφοντας μια διαδρομή που είχε ξεκάθαρη κατεύθυνση αρκετά πριν φτάσει στη Γ' Λυκείου
Ο Κωνσταντίνος Σαμαρίνας
Ο Μιχάλης Σάλλας παρουσίασε το βιβλίο του – «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα… και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»
Για το βιβλίο μίλησαν η Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ, ο Ηλίας Παπαϊωάννου, Καθηγητής Οικονομικών στο London Business School, και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών και τέως Υπουργός, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου
Ο Μιχάλης Σάλλας
Φωτιά στον Ορχομενό: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – 13 εναέρια μέσα στη «μάχη»
Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 105 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων της 4ης και της 10ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., εθελοντές και 25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα
Φωτιά στον Ορχομενό
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Τεράστια φωτιά σε εργοστάσιο στο Ηράκλειο - Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, μήνυμα του 112 «παραμείνετε στα σπίτια σας»
Ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει το Ηράκλειο ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχει ριχτεί και ελικόπτερο - Εκτεταμένες φθορές σε μπαλκόνια και προσόψεις κατοικιών
EUROKINISSI
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
6